Megváltoztak a csallóközi erőviszonyok

Dunaszerdahely/Nyárasd |

<p>Szombaton, január 15-én a nyárasdi sportcsarnokban tizenhatodik alkalommal csatázik a csallóközi focielit a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért.</p>

Az együttesek az őszi szezonban elért eredmények alapján érdemelték ki a meghívót. A seregszemlén az I. osztály 1–6. helyezettje (Vieska, Trnávka, Michal na Ostrove, Kráľovičove Kračany, Holice na Ostrove, Rohovce), a II. osztály képviseletében az őszi első bakaiak (Baka), a III. osztályt pedig a tabella második helyén tanyázó békeiek (Mierovo) képviselik a megmérettetésen. „A legalsó osztályban ugyan a somorjai STK fakócsapata telel az élen, ám ők az őszi szezonban egyik találkozójukon bántalmazták a bírót, kizártuk őket a sportszerűségi versenyből, ezért nem vehetnek részt a tornán, melynek első felében a csapatok két négytagú csoportba besorolva körmérkőzéses rendszerben küzdenek a győzelemért. A csoportok kétkét legjobbja az elődöntőben folytatja, a többi alakulat az elért helyezés függvényében helyosztót játszik. A mérkőzések időtartama 24 perc, szünet és térfélcsere nélkül. A versenyszabályok értelmében csupán az igazolt futballisták avatkozhatnak játékba” – sorolta a legfontosabb tudnivalókat Szerencsés Lajos, a területi szövetség új titkára.
Az első helyezettet a területi futballelnök serleggel jutalmazza. A csapatok oklevelet és focilabdát, a rendezvény legjobbjai (kapus, mezőnyjátékos, góllövő) pedig különdíjat kapnak. Egy év alatt nagyot változtak a területi erőviszonyok. Erre utal az a tény is, hogy a reggel kilenc órától zajló focicsemegén nem állhatnak rajthoz a címvédő csallóközcsütörtökiek (Štvrtok na Ostrove) akik kilenceddiként zártak ősszel. A tavalyi résztvevők közül a patonyrétiek (Potônske Lúky) sem szereztek jogot a részvételre. (ái)


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?