Meglőné idei első zólyombrézói gólját a DAC

Dimun.2023.ápr

A labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 7. fordulójában a 6. helyen álló Podbrezová otthonában lép pályára vasárnap a DAC. A sárga-kékek otthon mindkétszer legyőzték mostani ellenfelüket, idegenben viszont nem tudtak gólt lőni nekik az idényben.

Az újonc még augusztusban, a két FCSB elleni Európa-konferencialiga-selejtező között fogadta a dunaszerdahelyi csapatot, és bár mindkét oldalon adódtak helyzetek, gól nem született. A DAC ezen a találkozón kívül minden bajnokin betalált a szezonban, hazai pályán például kétszer is 2:1-re győzte le a zólyombrézóiakat. Hogy nem vár majd Kalmárékra könnyű mérkőzés, az is bizonyítja, hogy a vasgyáriak mindkétszer meg tudták szerezni a vezetést a MOL Arénában, de októberben Krstovic, két hete pedig Milan Dimun duplájával otthon tartotta a pontokat a DAC. A Podbrezová a másodosztályban kialakított játékstílusát az élvonalban sem adta fel, és leszámítva a nagyszombati Spartak elleni 6:1-es vereséget és a liptószentmiklósiak 5:2-es legyőzését, rendre szoros mérkőzéseket játszik.

„Egyedi játékstílusuk van, ráadásul a gárdájuk rutinos és fiatal labdarúgók megfelelő elegye. Nem könnyű ellenük futballozni, energikusan játszanak. Viszont nem először találkozunk velük, van tapasztalatunk a játékstílusukat illetően. Mihamarabb meg kell törni az ellenállásukat, és akkor nem lesz gond – nyilatkozta a klubhonlapnak a Nagyszombatban fontos gólt szerző Andozuana, aki szerint nem a legjobb, hogy két hét alatt másodszor találkoznak a Podbrezovával. – Az egyik legnehezebb dolog rövid időn belül többször ugyanazon csapat ellen pályára lépni. Két hete nyertünk, de nem mondhatjuk, hogy most is ugyanolyan meccs vár ránk, ugyanolyan végeredménnyel. Profik vagyunk, összpontosítanunk és nyernünk kell, mivel nem szabad a két héttel ezelőtti összecsapásból kiindulni. Akkor nyertünk, most azonban egy új kilencven perc vár ránk. A hétvégén ráadásul idegenben lépünk pályára úgy, hogy otthon is meggyűlt velük a bajunk. Legutóbb gólnélküli döntetlent játszottunk náluk, de már csak négy mérkőzés van hátra a szezonból és nincs más választásunk, mint mindet megnyerni” – tette hozzá a futballista.

A múlt héten több játékos is visszatért hosszabb-rövidebb kihagyás után a DAC kezdőjébe, de vasárnap aligha számíthat a Spartak ellen megsérülő Blackman játékára Adrián Guľa, aki biztosan nélkülözni fogja a sárga lapos eltiltását töltő Káčert és Riszvaniszt is. Utóbbi helyére minden bizonnyal Dominik Kružliak kerül be a védelem közepére. „Máshogy futballoznak a többi csapathoz képest, a 3-4-3-as rendszert alkalmazzák, amely ellen nehezebb védekezni, a támadásaik során jól változtatják a helyüket, ezzel is kellemetlenséget okozva a hátvédeknek. Már hosszabb ideje szerepelnek együtt, egy remek edző vezeti őket, sok begyakorolt elemük van, ami a játékukon is meglátszódik. Semmiképpen sem vár ránk könnyű meccs” – idézte a védőt a sárga-kékek weboldala.

Kružliak szerint a szezon előtt kevesen hitték volna el, hogy négy fordulóval a bajnokság vége előtt ők fognak az élen állni, de ha már ott vannak, akkor ki kell használniuk a lehetőséget. „Tudjuk, miért küzdünk, négy kemény összecsapás vár ránk. Mindet meg akarjuk nyerni és úgy gondolom, erre jól fel is vagyunk készülve. Mindent megteszünk azért, hogy ez sikerüljön. Fontos lesz a mentális beállítottságunk, szerintem a fennmaradó négy meccs fejben fog eldőlni. Kicsit nő rajtunk a nyomás, erre pedig fel kell készülni” – válaszolta a 26 éves futballista arra a kérdésre, hogy mire lesz szükségük a sikerhez.

A vasárnap 17.30-kor kezdődő mérkőzést a Dajto élőben közvetíti, a játékvezető Ivan Kružliak lesz, a VAR-szobában pedig Boris Marhefka hoz majd döntéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?