Medgyes Sinan még sosem rúgott ilyen fontos gólt

Sinan

Két NB II-es év után a következő szezonban ismét az OTP Bank Ligában szerepelhet majd a diósgyőri labdarúgócsapat. Medgyes Sinannal, a DVTK dunaszerdahelyi származású balhátvédjével a (közel)múltról, jelenről és jövőről is beszélgettünk.

A diósgyőriek öt fordulóval a bajnokság vége előtt, az NB II 33. fordulójában biztosították be matematikailag a feljutásukat. Kozármislenyben kétszer is vezettek, de végül csak a 90. percben szerezték még a győzelmet jelentő gólt (2:3), amelyet a csereként beállt Medgyes Sinan lőtt.

„Ilyen fontos gólt még nem rúgtam pályafutásom során. Lukács Dani beadását Eppel Marci nem tudta elfejelni, láttam, hogy a labda el fog jutni a hosszú oldalra. Körülnéztem, de nem volt védő a közelben, átvettem és belőttem. Tudtam, ha erősen rúgom és kaput találok, akkor biztos, hogy gól lesz – számolt be a feljutást érő, mellesleg első diósgyőri góljáról Medgyes, aki legutóbb közel egy éve talált a kapuba bajnokin, még a paksiak mezében.

A 29 éves játékost hétfőn kora este értük utol telefonon – mint kiderült, nem az ünneplést szakítottuk félbe, épp edzés után volt a csapat.

„Szerdán már újabb bajnoki jön a Szeged ellen, ezért nem is volt pihenőnk. A vasárnapi, kozármislenyi győzelem után a hazaút hosszú volt, nagyjából öt órán át tartott, mivel minden benzinkúton megálltunk. A szurkolókkal már a meccs után közösen ünnepeltünk, illetve a legelső benzinkúton megvártak minket. Hajnali kettőkor értünk haza, szerencsére csak délután volt edzés – jegyezte meg Medgyes.

Sinan

A gyakorlások már eddig is jó hangulatban teltek a csapatnál, a diósgyőri öltözőben kiválóak a viszonyok, a jó közeg és a csapategység nagyon sokat jelentett a feljutás egészen egyértelmű kivívásában.

„A másik fontos tényező pedig Kuznyecov Szergej vezetőedző mentalitása, hogy minden nap minden egyes edzésen 100%-ot kell nyújtani. Ez pedig meg is látszik a kondinkon, erőnlétileg felülmúltuk az ellenfeleket. Nem véletlenül rúgunk sokszor gólokat a hajrában. Nem fáradunk el a 70-75. perc tájékán, hanem végig tudjuk nyomni a meccseket – mondta a balhátvéd.

Szavait a statisztika is alátámásztja: a DVTK eddig 28 gólt szerzett az első és 40-et a második félidőkben, ráadásul utóbbiakból 20-at (!) a 75. perc után. Kuznyecov – az egykori ferencvárosi legenda fia – a néha már-már túl soknak is tűnő edzéseken, de azokon kívül sem tűri a lazsálást. „Rögtön a kozármislenyi meccs után mondta, hogy az egyik célt elértük, de a fő cél az, hogy bajnokként jussunk fel – árulta el az egykori DAC-játékos, Medgyes József kisebbik fia.

A diósgyőrieknek jelenleg nyolcpontos előnyük van az MTK előtt, amely szintén ugyanennyivel vezet a harmadik Ajka előtt. Medgyes különleges helyzetben van, ugyanis épp a feljutásra pályázó fővárosi együttesből érkezett Miskolcra szezon közben, az év elején.

A második MTK-s szezonomban nem hitt bennem az edző, nem látta bennem a potenciált. A Diósgyőrnek megfelel, amit a pályán nyújtok, az MTK-nak ezek szerint nem volt elég. De elég fura helyzet, hogy akár mindkét csapat NB I-es lehet – szögezte le Medgyes Sinan. Szerinte jelenleg csak ez a két klub nem veszne el az NB I-ben. – Sőt, ha azt vesszük, mennyire defenzíven játszik az MTK még az NB II-ben is, visszahúzódva, kontrákra várva, kérdéses a dolog, bár az élvonalban lehet, jól sül el a taktikájuk. A többi csapat egyelőre nem üti meg az NB I-es szintet.

A DVTK-nál azonban erősnek mondható a keret, amelyben az élvonalból ismert nevek, korábbi válogatottak is szerepelnek (pl. Danilovics, Eppel, Koman, Gera Dániel, Könyves Norbert). Így aztán idény közben Medgyesnek nem volt egyszerű bekerülnie a csapatba.

„Az edző nem nagyon változtatott, csak egészségi gond vagy sárga/piros lapos eltiltás miatt. A szezonrajt után azonban nem játszottunk túl jól, akkor már bele-belnyúlt a csapatba. Akkor kaptam meg én is a lehetőséget, amivel éltem is. Egyre több játékpercem lett. A Dorog és a Szentlőrinc ellen már kezdő voltam és bebizonyítottam, hogy helyem van a csapatban – mondta Medgyes, aki kisebb izomsérülés miatt három bajnokit kihagyva tért vissza a pályára a hétvégén.

S bár még a 2022/2023-as idény sem ért véget, arra azért rákérdeztünk a vidám labdarúgónál, a Paks vagy a Fradi elleni majdani meccsen fog-e nagyobbat dobbanni a szíve: „Szerintem mindkettő ellen egyformán. A Paks ellen azért, mert ott játszottam egy évet és nagyon szerettem azt az időszakot, a Fradi ellen meg azért, mert ők a legjobbak az NB I-ben, és meg akarjuk ellenük mutatni, hogy legalább egy meccsen még náluk is jobbak tudunk majd lenni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?