Marek Hamšík ötödször lehet az év focistája

<div>Húsvétvasárnap Pozsonyban hirdetik ki a 2015-ös Év focistája-ankét végeredményét. Nyolc esztendeje rendre Marek Hamšík és Martin Škrtel között dől el az elsőség sorsa, ezúttal a Napoli játékmestere számít esélyesnek.</div><div>&nbsp;</div>

Hamšík zsinórban harmadszor, összesen pedig ötödször diadalmaskodhat, ez új csúcs lenne az ankét 23 éves történetében. Szinte borítékolható, hogy a harmadik helyen az AC Milanban futballozó Juraj Kucka végez. Érdekes, hogy idén ugyanazok a futballisták kerültek be a legjobb tízbe, mint tavaly. Erre eddig nem volt példa. Kilenc légiós mellett ismét a zsolnai Viktor Pečovský került az elitbe. A 12. helyen végzett Michal Ďuriš 16 ponttal kapott kevesebbet az előtte állónál. Összesen 29 játékos neve szerepelt a szavazólapokon (1999-ben 46), köztük hét újonc, közülük a trencséni Matúš Bero volt a legsikeresebb, 14. lett. A Pravda és a szlovák futballszövetség ankétján 20 edző és 15 újságíró szavazott, tavalyhoz hasonlóan nem voksolt Ján Kozák, a válogatott szövetségi kapitánya, valamint segítője, Jozef Tarkovič.Az első tíz sorrendje a pozsonyi gálaesten derül ki, a további sorrend: 11. Michal Ďuriš (Plzeň) 61 pont; 12. Ondrej Duda (Legia Warszawa) 16; 13. Stanislav Lobotka (Nordsjaelland/Trenčín) 9; 14. Matúš Bero (Trenčín) 8; 15. Martin Hrošovský (Plzeň) 7; 16. Ján Mucha (Slovan/Tula), Adam Nemec (Tilburg) 6-6; 18. Adam Zreľák (Slovan) 5; 19. Lukáš Čmelík (Žilina), Ján Greguš (Jablonec), Ľubomír Michalík (DAC), Novota János (Rapid Wien), Miroslav Stoch (Bursaspor) 3-3. Saláta Kornél (Slovan) és Szarka Ákos (DAC) két pontot kapott, csakúgy, mint a Ferencvárosban szereplő Stanislav Šesták. A Fortuna Liga legjobbja holtversenyben a címvédő Viktor Pečovský és a trencséni Matúš Bero lett 55-55 ponttal. Az aranyosmaróti Tawamba (21) végzett a harmadik helyen, Szarka Ákos 4 pontjával harmadmagával hetedikként zárt. A Lengyelországban légióskodó Duda számít Bero legnagyobb vetélytársának a legjobb 21 éven aluli labdarúgók között. Az edzők mezőnyében Ján Kozák biztos befutónak számít (Pavel Hapal, az U21-es válogatott trénere és a trencséni Martin Ševela a riválisa), a szövetségi kapitány sorozatban harmadszor végezhet az élen. Különleges lesz a rendezvény, mert közzéteszik a szlovák futball Hírességek Csarnokában helyet kapó első tizenegy sportember nevét. Az eredményhirdetést március 27-én 17 órától a JOJ élőben közvetíti.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?