Majdnem botlott, de döntős a Leverkusen

foci

A labdarúgó Európa-liga elődöntőjében bajba került a Leverkusen, de szokásosan tökéletesen hajrázott, így ő lesz a másik ágon bejutó Atalanta ellenfele a fináléban. A Konferencialigában az Olimpiakosz csatlakozott a már szerdán továbbjutott Fiorentina mellé.

Megpróbáltuk, az utolsó percig küzdöttünk, a szurkolóink mögöttünk álltak és nagyon közel voltunk. Nagy most a csalódottság a csapatban, de gyorsan fel kell töltenünk az energiatartalékainkat, hiszen még három fontos meccs vár ránk a bajnokságban” – nyilatkozta a mérkőzés után a rómaiak csapatkapitánya, Lorenzo Pellegrini.

A Bundesligát már megnyerő, a Német Kupában is döntős Leverkusennek ez immár a 49. veretlen mérkőzése volt sorozatban, ezzel megdöntötte a Benfica európai rekordját. A lisszaboni együttes 1963 decembere és 1965 februárja között 48 tétmérkőzésen nem talált legyőzőre valamennyi sorozatot figyelembe véve.

„Megmutattuk a karakterünket a második bekapott gól után. Belenéztem a játékosaim szemébe és láttam, hogy többet akarnak. Még mindig nyerhetünk három trófeát, lesz két döntőnk egy héten belül” – utalt arra Xabi Alonso vezetőedző, hogy az EL-döntőt követően három nappal a Német Kupa fináléjában mérkőznek meg a Kaiserslauternnel. A Bayer harmadszor jutott döntőbe az európai porondon, 1988-ban az UEFA-kupában, 2002-ben pedig a BL-ben volt finalista és mindkétszer elbukta az aranycsatát.

A németek ellenfele a május 22-én Dublinban sorra kerülő döntőben az Atalanta lesz, amely a Marseille otthonában elért 1:1-es döntetlen után otthon 3:0-ra győzött. „Éreztük, hogy az egész város mögöttünk állt ezen az estén. Nem tudom, hogy tökéletes teljesítményt nyújtottunk-e, de az biztos, hogy végig mi domináltunk. Ez benne van a DNS-ünkben, ráadásul minden feltétel adott volt, hogy támadófocit játsszunk. Lehettünk volna koncentráltabbak, hiszen egészen a második gólig nyitva hagytuk a továbbjutás kérdését. Ruggeri fantasztikus gólja után azonban eldőlt minden” – utalt a kapufára, a kimaradt helyzetekre és a mindössze 21 éves védőjének szép tekerésére az atalantaiak vezetőedzője, Gian Piero Gasperini.

Az Európa-konferencialigában a Fiorentina már kedden bejutott a döntőbe, mivel a 3:2-es első meccs után 1:1-et játszott a Club Brugge vendégeként. Az olaszok ellenfele a döntőben az az Olimpiakosz lesz, amely nem kis meglepetésre kettős győzelemmel búcsúztatta az Aston Villát. A birminghami 4:2-t követően Görögországban 2:0-ra győzte le ellenfelét a pireuszi csapat. Érdekesség, hogy így a fináléban a Ferencváros csoportellenfele a zöld-fehéreket a nyolcaddöntőben búcsúztató klubbal találkozik majd. „Mikor megérkeztem az Olimpiakoszhoz, nem gondoltam, hogy ennyire messze juthatunk az európai porondon. Lassan azonban elkezdtem elhinni, hogy jól szerepelhetünk. Jól dolgoztunk az elmúlt hónapokban és megérdemeljük a döntőbe jutást. Hálás vagyok a klubnak, hogy itt lehetek” – nyilatkozta a bajnokságban negyedik helyen álló görög klub februárban kinevezett vezetőedzője, José Luis Mendilibar.

Az EKL döntőjét május 29-én Athénban rendezik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?