Ma Szlovákia–Andorra Eb-selejtező

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott ma este (20.15) Andorra ellen lép pályára Eb-selejtezőn a pozsonyi Pasienky-stadionban. A győzelem kötelező, de az sem mindegy, hogyan nyer a Weiss-csapat.</p>

Tavasszal Andorrában csak egy kínkeserves 1:0-s siker jött össze (góllövő: Šebo), a hazaiak kőkeményen játszottak, Hamšíkot lerúgták, s a meccs végén még egyenlítési lehetőségük is volt. Andorrában azonban az oroszok is megszenvedtek, s csak 2:0-ra nyertek, ugyanúgy, mint a macedónok. Az írek otthon 3:1-re győzték le a törpeállamot, a legnagyobb arányú győzelmet Andorra ellen eddig a B csoportban Örményország könyvelhette el – hazai pályán 4:0-ra nyert.
Legalább háromgólos győzelemben reménykedik Vladimír Weiss, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya is a mai meccs előtt. „A három pont kötelező, nem is akarok arra gondolni, mi lenne, ha nem nyernénk. Akkor már nem is lenne értelme tovább játszani a selejtezősorozatban. Fontos azonban az is, hogy szépen játsszunk, jó focit kínáljunk a nézőknek. Az edzések alapján a csapatom jó formában van” – mondta Weiss, aki nemárulta el a kezdőtizenegyet, s azt sem, a kapuban Dušan Perniš vagy Marián Kello kap-e lehetőséget.
Az viszont biztos, hogy a Corgoň Liga újdonsült gólkirálya, Filip Šebo nem fog hiányozni a csapatból. „Nagyon oda kell figyelnünk rá, mert kiváló befejező csatár” – nyilatkozta Koldo Alvárez, az andorraiak szövetségi kapitánya. Mikor az esélyekről faggatták, merészen felelt: „Egyforma a valószínűsége a hazai győzelemnek, a döntetlennek és a vendéggyőzelemnek is.”
A bátor esélylatolgatásnak némiképp ellentmond, hogy Andorra a legutóbbi három selejtezősorozatban (beleértve a jelenleg zajlót is) egyetlen pontot sem szerzett, igaz, a 2006-os világbajnokság kvalifikációja során minden elvárást felülmúlva 5 pontot gyűjtött: otthon legyőzte Macedóniát és remizett Finnországgal, s Macedóniában is döntetlent ért el. „Ezekről az eredményekről már sokan elfeledkeznek, de számunkra sokat jelentenek – mondta Alvárez, aki játékosként az Atlético Madrid kapusa volt. – Szlovákia ellen sem adjuk meg könnyen magunkat, s nem csupán védekezni fogunk.” A B csoport élén kiegyenlített a helyzet: Írország, Szlovákia és Oroszország is tíz ponttal áll. „Egyetlen selejtezőmérkőzést sem vehetünk félvállról, még ha papíron könnyebb is az ellenfél” – jelentette ki Weiss, andorrai kollégája pedig hozzátette, az elkövetkező két forduló sokat elárul majd a csoport végkimeneteléről. „A szlovákoknak nagy esélyük van a továbbjutásra” – vélekedett Alvárez. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?