Lévai siker a IV. liga járási rangadóján

leva
Ipolyság |

Utoljára az V. ligában találkoztak egymással a 2018/2019-es idényben, akkor az ipolyságiak karakán teljesítményt nyújtva 4:0-ra ledarálták a lévaiakat. Vasárnap a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának nyitófordulójában a lévaiak gyűjtötték be a három pontot, merthogy 3:0-ás győzelmet arattak örök riválisuk fölött.

Meglepő, hogy rekordszámú nézősereg volt kíváncsi a járási rangadóra, a szervezők szerint közel ezer szurkoló ült a lelátón, illetve toporgott körülállva a pályát. „Nem tudom felidézni, mikor voltak ennyien utoljára, feltételezhetően néhány évtizeddel ezelőtt” – adott választ kíváncsiskodásunkra Kapa Sándor, aki több mint ötven éve szorgoskodik az ipolysági foci körül.

Sima vendégsiker
A bevezető percekben mindkét csapat több góllehetőséget dolgozott ki, és úgy tűnt, hogy kiegyenlített küzdelmet élvezhet majd a közönség. A hazaiaknál Baráti Zoltán négy méterről elpuskázta a sanszot, Belák Krisztián pedig egy saját maga által kidolgozott helyzetet nem volt képes gólra váltani. A másik oldalon Dominik Pajdučák fejesét hárította bravúrral Belák Lajos kapus, majd Jakub Švirik lökete a felső lécet találta telibe. A 31. percben a pálya bal felén húzott el a csapatkapitány Dávid Solčiansky és mértani pontosságú passzát a fiatal Nikolas Kupča magabiztosan értékesítette (0:1). Alig kezdődött el a második félidő, amikor egy szélről beadott labdát a hazaiak hálóőre kiütötte, Adam Kosák pedig a hálóba pofozta (0:2). Később alig történt említésre méltó esemény a játéktéren, majd jött a 90. perc, amikor Peter Mandrák átkígyózott néhány védőn, majd a nemrég még a III. ligás nagyölvedieket erősítő Kosáknak nem okozott különösebb gondot a góllövés (0:3).

Új szint az újoncnak
Urblík József ipolysági edző a mérkőzés végén a vereség ellenére nem volt feldúlt és higgadtan értékelte a látottakat. „Újoncként szükséges egy kicsit körülnézni a mezőnyben, meggyőződésem, hogy hamarosan visszatérünk a régi kerékvágásba. A lévaiak hetente három alkalommal, 15-16 tagú kerettel edzenek, mi pedig csak egyszer, jóval kevesebb játékossal. Hiába, a focit nem lehet becsapni. Mindenesetre gratulálok az ellenfélnek, kiváló teljesítményt nyújtottak. A szurkolók őket is vastapssal jutalmazták meg az öltözőbe való vonuláskor.” Marcel Pavlík, a lévaiak trénere szerint tetszetős és eredményes játékot szerettek volna bemutatni, ami meglátása szerint sikerült is. „A mérkőzésre való felkészülés során mindenekelőtt a taktikai elemek gyakorlását helyeztük a középpontba. Annak pedig külön örülök, hogy sportszerűségből mindkét alakulat játékosai jelesre vizsgáztak. Bizony, a múltban nemegyszer az ellenkezőjét tapasztalhattuk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?