Kötelező feladat előtt a DAC az újonc szakolcaiak ellen

dac

Az őszi döntetlen után hazai pályán győzni akar az újonc ellen a DAC. Kalmárék szombaton 15 órakor hazai pályán fogadják a Skalica csapatát a labdarúgó Fortuna Liga 21. fordulójában.

A tavaly a II. liga harmadik helyén végző, ám a Senica licencproblémái miatt így is feljutott szakolcaiak szeptemberben hazai pályán fogadták Adrián Guľa csapatát. A vendégek mezőnyfölényben játszottak, de sokáig nem tudták feltörni az újonc védelmét. A 83. percben a századik Fortuna ligás meccsén csereként pályára lépő Kalmár szerzett vezetést a sárga-kékeknek, de a korábban a csallóközi klubban is megforduló Denis Baumgartner az utolsó percben egyenlített. Nem ő az egyetlen dunaszerdahelyi kötődésű játékos a csapatban, ott van ugyanis még Jakub Švec és Andrej Fábry is. Nem csak utóbbi rendelkezik azonban komoly élvonalbeli tapasztalattal a keretből, hiszen Adam

Morong Rózsahegyen, Ján Vlasko Nagyszombatban, a lengyel Zaglebie Lubinnál és Felcsúton, Yann Yao pedig a szeredieknél és a nagyszombatiaknál is játszott. Rutin ide vagy oda, eddig leginkább hazai pályán tudtak borsot törni ellenfeleik orra alá, de ebben az összevetésben is csak a 10. helyen állnak a képzeletbeli tabellán a megszerzett 13 pontjukkal. Az otthoni 3 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség mellett ellenfeleiknél csak egyszer nyertek, és 6 vereség mellett 3 döntetlent jegyeztek. Ez mindenképpen biztató a DAC számára. A sárga-kékek ráadásul jól kezdték a tavaszt, hiszen a Slovan ellen nagyrészt emberhátrányban megszerzett egy pont mellé Nagymihályban hármat szereztek.

A már említett szakolcai meccsen csereként debütált a dunaszerdahelyieknél Zseljko Gavrics, aki ezt követően rendre a kezdőcsapatban kapott lehetőséget. A szurkolók viszont az eddig megszerzett 1-1 bajnoki gólja és gólpassza mellett többen várnak a Ferencváros kölcsönjátékosától. „Szakolcán harminc percet töltöttem a pályán. Nem sokkal a becserélésemet követően vezetést szereztünk, és amikor már zsebben éreztük a győzelmet, a hazaiak a ráadás perceiben kiegyenlítettek. Kemény volt. Emlékszem rá, hogy az ellenfél több gyors támadóval is rendelkezik. Keményen futballozó csapattal találkozunk, de remélhetőleg sikerül értékesítenünk a helyzeteinket és kiváló szurkolóink segítségével otthon tartjuk a három pontot” – nyilatkozta a szombati meccs kapcsán a klub honlapján a szerb szélső.

A szakolcai csapat csak a 11. helyen szerénykedik, de mivel a trencséniek, a nagymihályiak és az aranyosmarótiak is rossz formában vannak, hátrányuk mögöttük mindössze két pont. Ennyi sincs azonban a DAC és a Slovan között, az éllovas pozsonyiak előnye mindössze egy pont. Mivel az égszínkékek a ViOn otthonában játszanak, a papírforma szerint begyűjtik majd a három pontot, így ha nem akar tőlük leszakadni Adrián Guľa csapata, be kell húzniuk a hazai találkozót. A sárga-kékeknél továbbra is kérdéses az izomsérüléssel bajlódó gólfelelős, Nikola Krstovic játéka.

A találkozó játékvezetője Erik Gemzický lesz, a mérkőzést a Markíza internetes platformja, a Voyo élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?