Korábbi DAC-edzőket kérdeztünk a csapat jelenlegi helyzetéről

DAC-ex-edzők

Ki tudhatná jobban, mennyire fontos Dunaszerdahelyen a Slovan elleni derbi és milyen ezeknek a rangadóknak a hangulata, mint aki már ült a sárga-kékek kispadján? Éppen ezért korábbi DAC-edzőket kérdeztünk arról, mit gondolnak a vasárnapi mérkőzésről és mit várnak a folytatásban?

Ankét

Kérdéseink

Hogyan értékeli a DAC–Slovan mérkőzést?

Mennyire lehet motivált a DAC az utolsó két fordulóban?

Pecze Károly

1. Ez volt a szezon csúcsmérkőzése, s ahogy ilyenkor lenni szokott, nagyon érdekes, drámai csatát hozott, a szurkolók számára rendkívül élvezetes volt a játék. Bírói szempontból is, mondjuk úgy, érdekes volt, az elkövetett hibáknak is nagy szerepe volt a végeredményben. Ezek a rangadók korábban, már az én edzősködésem idején is felfokozott hangulattal jártak, de most talán még inkább, hiszen a bajnoki cím volt a tét.

2. Talán most volt a DAC a legközelebb ahhoz, hogy elérje az első helyet. De nem mondanám, hogy most úszott el a bajnoki címük, hiszen nagy előnyük volt, amit meg kellett volna őrizni. Nehéz lesz a következő két forduló a számukra, biztosan mindenki igyekezni fog, de reálisan látva a helyzetet, az ötpontos hátrány már behozhatatlannak tűnik, csoda kéne, hogy ezt sikerüljön ledolgozni.

Radványi Miklós

1. A feszültség mindig együtt jár ezekkel a rangadókkal, korábban is volt 7-8 ezer vagy akár több néző is az ilyen meccseken. A DAC számára jól indult a mérkőzés, hiszen ők szerezték az első gólt, ez mindig meghatározza a játék képét. A Slovan több nagy helyzetet is kidolgozott, de biztos, hogy ha 1:1-nél jött volna a tizenegyes, akkor az megváltoztatta volna a játék képét. Természetesen nekünk, akik a hazaiaknak szurkoltunk, ez így csalódás volt. Egy ilyen mérkőzést másképp kell vezetni, mint ahogy az most megtörtént, több hibát is vétett a bíró.

2. Azt gondolom, hogy a bajnoki cím nem ezen a meccsen ment el. Amíg élaz esély, mindent meg kell tenni, a labda gömbölyű. A dunaszerdahelyiek biztosan úgy mennek Zsolnára is, hogy nyerni akarnak, de már nem a saját kezükben van a sorsuk.

Németh Krisztián

1. DAC-szurkolóként nagyon büszke voltam, hogy megtelt a stadion és mondhatni, a bajnoki cím volt a tét. Ott vagyunk Szlovákia legjobb csapatai közt és az első helyért harcolunk. Több sérült, eltiltott nélkül állt ki a csapat, nemcsak most, az előző hetekben is, de így is hősiesen küzdött. Egy kiegyensúlyozott mérkőzésen egy megbotránkoztató ítélet után vesztettünk… Biztos vagyok benne, hogy ezek motivációt adnak a jövőre nézve, hogy még erősebbek legyünk.

2. Ahogy ismerem az edzőt, a játékosokat vagy az egész klubon belüli mentalitást, az utolsó pillanatig küzdeni fognak. Elsősorban a következő mérkőzésre kell koncentrálni, mi is és a Slovan is idegenben játszik, akár fordulhat is a kocka a végén. Elébe kell menni a szerencsének és nem szabad feladni.

Németh Antal

1. Bár az volt a terv, hogy a helyszínen szurkolok a csapatnak, az M1-esen kialakult dugó miatt lemaradtam és csak felvételről láttam a meccset. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyerni, mert szerintem megérdemelte volna a DAC. A játékosok és a stáb is jól reagált arra, hogy telt ház és ilyen tét volt. Amikor mi a Slovan stadionjában nyertünk, nem volt ennyi néző. Ezeknek a rangadóknak megvan a hangulata, de az, hogy ilyen közel voltak egymáshoz, biztosan fokozta ezt.

2. Ameddig van esély, addig azt meg kell ragadni. A bajnoki szereplés azt mutatja, hogy az a munka, amit a tulajdonos, a vezetőség beletett, lassan meghozza a gyümölcsét, hiszen folyamatos a fejlődés. Én bízom bennük, hiszen sportemberek és tudják, hogy a közönséget is ki kell szolgálni és a klub presztízse is megköveteli a győzelmet a következő két fordulóban is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?