„Kisdöntő” Messiéknek és Neueréknek

foci-vb

Szombaton és vasárnap újabb négy csoportban tudják le a második kört a labdarúgó-világbajnokságon.

A legnagyobb érdeklődés természetesen az első fordulóban óriási meglepetésre vereséget szenvedő Argentína és Németország meccseit övezi, Messiék és Neuerék az életben maradásért játszanak a hétvégén.

Nyerni vagy nyerni

Az argentin válogatott a Szaúd-Arábiától elszenvedett 2:1-es vereséget követően győzelmi kényszerben lép pályára Mexikó ellen szombaton. A vb egyik legnagyobb esélyeseként számon tartott dél-amerikai együttes hétfőn nyugodt, de magabiztos első félidő után a második játékrészben képtelen volt reagálni az ázsiai rivális gyorsan szerzett két góljára, így az előzetesen a C csoport leggyengébbjének tartott csapattól kapott ki. Mindez rendkívül kellemetlen helyzetbe taszította az argentinokat, akik Mexikó ellen nem hibázhatnak, ugyanis egy vereséggel kiesnének, de még döntetlennel sem lennének könnyű helyzetben.

Nyernünk vagy nyernünk kell – idézte a TASR Lionel Messit. – Mindegyikünk találkozott már hasonló nyomással. Nem adjuk fel. Eddig is azt mondtuk, hogy minden meccset meg akarunk nyerni, hát most már kétszeresen igaz ez. Lionel Scaloni szövetségi kapitány, aki 44 évesen a torna legfiatalabbja a poszton, szintén hasonlóan gondolkodik: „Ez az egyetlen lehetőségünk, be kell húzni a hátralevő két csoportmeccset.

Mexikó ellen az argentinok bízhatnak jó sorozatukban is, zsinórban tíz győzelemnél járnak a közép-amerikaiak ellen, a vb-ken eddig mindig legyőzték őket. „Az első döntő szombaton vár ránk – összegzett Emiliano Martínez kapus.

A csoport másik meccsén a szaúdiak egy újabb, ezúttal Lengyelország elleni bravúrgyőzelemmel már a továbbjutást ünnepelhetnék. „Ami a tizenegyeseket illeti, továbbra is Robert az első számú jelölt. Készen fog állni arra, hogy megszerezze karrierje első vb-gólját – szögezte le a Mexikó ellen büntetőt rontó Lewandowskiról Czeslaw Michniewicz lengyel szövetségi kapitány.

Szabad a szex

Előzetesen a spanyol–német rangadó a csoportelsőségről lett volna hivatott dönteni az E jelű négyesben, Manuel Neuerék azonban kikaptak Japántól az első meccsen 2:1-re, így számukra létkérdés lesz a pont(ok) megszerzése a vb vasárnapi programjának zárásán. „Ez egy kisdöntő lesz, és mi javítani fogunk – bizakodott a negyedik vb-jén szereplő Thomas Müller. „Sok hibát követtünk el védekezésben, de ezt oldjuk a csapattal. A fiúkban van potenciál, pozitívan állunk a spanyolok elleni meccshez – nyilatkozta a szövetségi kapitány, Hans-Dieter Flick is.

Ideje is lenne megtörniük egy rossz sorozatot a németeknek, nagy tornákon 34 éve nyeretlenek Spanyolország ellen, ráadásul két éve egy hatost kaptak tőlük az NL-ben. „Igen, a németek legyőzhetnek minket, mert jó csapatuk van. De nem arra készülünk, hogy félvállról vennénk a találkozót vagy hogy ne a mi focinkat játsszuk – jegyezte a riválist irányító Luis Enrique, aki egy interjúban azt is elárulta nemrég, egyáltalán nem zavarja, ha védencei a meccsek előtt szexelnek, csak az orgiáktól tiltotta el őket.

A másik meccsen Japán – német vereség esetén – már egy döntetlennel is továbbjuthat, ha pedig legyőzi az első körben hét gólt kapó Costa Ricát, biztos nyolcaddöntőssé válik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?