Kid utoljára lép szorítóba

<p>Ma este elhangzik az utolsó gong, és véget ér egy parádés pályafutás. Kovács Kid Tamás profi ökölvívó utoljára lép szorítóba a mai (18.30) galántai bokszgálán, ahol ellenfele a ringben kisfia, Krisztián lesz. Tomi Kid elárulta, nem könnyű a búcsú, de már rengeteg új célja van.</p>

A galántai sportcsarnokban 18.30-kor kezdődő, „Utolsó gong” gálán bemutatkoznak a KO Box Club növendékei, szorítóba lép Tankó Vili, Csemez Bandi, Mészáros Filip és Pusztay Miloš is, akik válogatott szintű magyarországi öklözőkkel mérik össze erejüket. Profi mérkőzést vív a losonci Róbert Rácz, az est kicsúcsosodása pedig az apa–fiú párharc, Tomi Kid kisfiával, Krisztiánnal „küzd meg” a ringben. A gálán ott lesz a ketrecharcos Buchinger Iván, a magyar válogatottat irányító Balzsay Károly és a legendás szlovák olimpiai bajnok, Ján Zachara is.

„Különleges gálaest lesz, tele meglepetéssel – mondta lapunknak Tomi Kid. – Elismerem, nem egyszerű abbahagyni. De tényleg ez lesz az utolsó gong. Tudom, hogy az emberek szeretik a nagy visszatéréseket, ám én nem fogok visszatérni.”

Tomi Kid nyolcéves profi pályafutása alatt 28 mérkőzést vívott, ebből 26-ot megnyert, 17-et idő előtt. Utolsó hivatalos összecsapása az októberi, Giorgi Beroshvili elleni visszavágó volt, aminek 90 másodperc alatt véget vetett. Kid volt Európa- és világbajnok, pályája csúcsán az amerikai San Antonióban bokszolhatott a WBA világszervezet vb-övéért a kazah Bejbut Sumenov ellen. Bár a meccset elvesztette, így is történelmet írt – szlovákiai öklöző először bokszolt Amerikában.

„Nem tudnék egy meghatározó élményt kiemelni. Sok van. Az első mérkőzésem, a vb-címmeccs, a külföldi mérkőzések, a vb-címvédés Németországban, aztán az, hogy kijutottam Amerikába…” – sorolta Kovács Tamás, és nem titkolta, amikor megkapta Galántán a város díját, és felolvasták az eredménylistáját, kicsordult a könnye.

Sokak szerint voltak nála tehetségesebb ökölvívók is az országban, Tomi Kid azonban a kitartásával föléjük nőtt. Nagyszerű érzéke van a marketinghez is, amit jelenlegi projektjei során is kamatoztat. „Mindig voltak céljaim, és ha elértem egy célt, akkor rögtön kitűztem egy másikat. Kell, hogy az embernek legyenek álmai” – hangsúlyozta Tomi Kid. Most három fő prioritást nevezett meg: megmozgatni egész Szlovákiát, felépíteni Taksonyon a Tomi Kid Bokszakadémiát és kijuttatni egy szlovákiai öklözőt az olimpiára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?