Kele Géza 151 maratoni futása

<p>Dunamocsi futónagykövetünk szinte habzsolja a maratonikat. Kassán már elérte a bűvös százötvenes határt, s még meg sem száradtak a bejegyzések a krónikában, Kele Géza már lefutotta a százötvenegyedik versenyét is a 42 195 méteres távon.</p>

A békemaraton után egy héttel később, Budapesten. Ideje: 4:24 óra.

De térjünk vissza a Kelet-Szlovákiába. „A másodikat és a másfél századikat Kassán teljesítettem. Hatperces tempóban, 4:16 óra alatt értem célba, amit terveztem, azt megvalósítottam a város utcáin – árulja el az alaptényeket, majd arról beszél, hogy birkózott meg a kassai kilométermennyiséggel. – Eredetileg máshol akartam lefutni a százötvenediket, de három hónapig nem edzhettem komolyan, erre a versenyre az utolsó két hétben készültem fel csak igazán. Két kör várt a hatalmas mezőnyre, Kassa utcáin hömpölygött a tömeg. Mindig nagy esemény, mikor a legjobbak elviharzanak mellettünk. Most is így volt, mikor jött a négy afrikai futó. Engem a huszonötödik kilométeren köröztek le. Ilyenkor az a szokás a futók körében, hogy félreállnak, és tiszteletadóan megtapsolják az élen haladókat, aztán felveszik a saját tempójukat, és futnak tovább. Egyébként Kassán hihetetlen buzdításban részesül minden versenyző. Mindenki szurkol az út szélén, szinte továbblökik a futót, ha nem bír, mindenki segíteni akar. Jártam már sok maratonin, de ilyen mértékű nézői lelkesedés máshol nincsen. Szinte behálózzák az emberek az egész távon a járdákat, mindenhol van valaki, s elfeledtetik a futóval a kilométerek nehézségeit. A hangulat és a tökéletes szervezés miatt jó Kassán futni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?