Ismét van futballöröm Tardoskedden

Tardoskeddifoci
Tardoskedd |

A Nyugat-szlovákiai VI. MEVA fociliga keleti csoportjának 7. fordulójában Szőgyénben 2:1 arányban győzött, folytatta őszi veretlenségi szériáját a mezőny tardoskeddi éllovasa.

Michal Podlucký játékosedző védencei eddig hat győzelmet produkáltak, mérlegüket csupán egy idegenbeli döntetlen „csúfítja”. Tegyük hozzá: az előző bajnoki idényben nem éppen az elvárásoknak megfelelően teljesített az érsekújvári járásbeli nagyközséget képviselő alakulat, mely tíz ponttal sereghajtóként zárt a IV. ligában.

A nemzetközi viszonylatban magasan jegyzett futballnagyságok, nevezetesen a „Fehér Pelének” titulált Szikora György és a Móder fivérek szülőfalujában a nyáron nagy horderejű változásokra került sor a játékoskeret összetételében. Az erősítések a III. ligás nagyölvediektől érkeztek, nevezetesen Michal Podlucký, Benkó Dániel, Králik Csaba és Martin Kováč. Ugyancsak újoncként került rivaldafénybe az alakulat jelenlegi gólvágója, a zambiai Mugove Leroy Munyorove, aki hat találatnál tart.

„Jó képességű futballisták alkotják a keretet. Az érkezőkhöz sorolnám a gólerős Benkó Tamást, Benkó Dániel fivérét, aki sérüléséből felépülve ismét csatasorba állt, s ugyancsak nagy hasznunkra lehet. Az elején tartunk, de nem titkoljuk: a legmagasabb célokat, a bajnoki elsőség megszerzését tűztük ki célul. Ez nem lesz egyszerű feladat, több konkurensünk is van. Mivel nyáron változott a keret, kevés idő volt az együttes arculatának kialakítására. Menet közben zajlik a csapatépítés. Az eddig lejátszott találkozókon sok helyzetet dolgoztunk ki, de sokat el is puskáztunk ziccereinkből” – fogalmazott a rutinos labdarúgó, aki immár trénerként is kamatoztatja tapasztalatait.

Muzslán 3:0-s győzelemmel rajtoltak el a tardoskeddiek. A játékosedző, Michal Podlucký örömébe üröm is vegyült, ugyanis második sárgája után piros lappal büntette őt a játékvezető… Négy győztes találkozó után a nyitramalomszegiek (Lipová) otthonában 1:1-es pontosztozkodással végződött a párharc, majd további két győztes meccs következett a sorban. A sereghajtó Csornok (Černík) elleni vasárnapi mérkőzésen toronymagas favoritként lép pályára a Podlucký-legénység. „Nem szabad senkit sem lebecsülni, ez megbosszulhatja magát. Természetesen a három pont begyűjtése a célunk. Ugyancsak nagy súlyt helyezünk arra, hogy a Szikora György nevét viselő stadionban jó teljesítménnyel örvendeztessük meg szurkolóinkat. A helybeli labdarúgás hagyományaira, az egykori ászokra való tekintettel Tardoskedd csapatának felsőbb osztályban a helye” – nyilatkozta lapunknak Michal Podlucký.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?