II. Mikulás-futás Lúcson

A Mikulás-futás

Szombaton Lúcsra látogat a Mikulás. Érkezése indokolt, ezen a napon a csallóközi településen másodízben rendeznek Mikulás-futást. A szervezők a helybeli futballpályára várják az érdeklődőket, kicsiket, nagyokat egyaránt. Ami a kellékeket illeti, se zsák, se szán nem kell, csak egy pár futócipő.

„A tavalyi Mikulás-futás sikere, pozitív visszhangja motivált. Ismét belevágtam. Nem klasszikus versenyről van szó, hiszen mozgásra, kikapcsolódásra várjuk az érdeklődőket. A nevezés fél kettőtől zajlik és ingyenes. Délután két órakor kezdünk. Először az ovisok rajtolnak el, ők száz métert teljesítenek. A gyermekek és a felnőttek tíz perccel később vágnak neki az általuk választott távnak, melynek hossza 1 kilométertől 8 kilométerig terjed. A futballpályáról indulunk, Kislúcsot is érintve Gelle előtt fordulunk. Mindenki a felkészültsége függvényében szabadon választhat kilométeradagot. Időt nem mérünk, győzteseket sem hirdetünk. A célba érkezőket egyedi futóéremmel jutalmazzuk. Minden bizonnyal nagy népszerűségnek örvend majd a futókat, kocogókat, gyaloglókat buzdító Mikulás és a Krampusz. A táv egyébként sétálva és futva egyaránt teljesíthető. Ételről, italról a helybeli vállalkozók támogatásának köszönhetően gondoskodtunk. Rendezvényünk sokak számára bemelegítőt jelent a december 9-én zajló hagyományos bősi jótékonysági Mikulás-futásra. Mindenkit szívesen látunk”– tájékoztatta lapunkat, invitálta az eseményre a mozgás szerelmeseit a főszervező-ötletgazda Kún Meton Martina.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?