Horváth Csaba: Folytatni a győztes szériát

somorjai focisták
Somorja |

A bennmaradás – ez az elsődleges célja a somorjai ŠTK II. ligás labdarúgócsapatának. A téli felkészülésről, az új játékosokról és az előttünk álló tavaszi idényről Horváth Csabával, a somorjaiak klubelnökével beszélgettünk.

Hogyan értékeli a téli felkészülést? Az első néhány meccsen több volt a vereség, de ahogy közeledett a bajnokság, úgy jöttek a győzelmek is. 

Elég hosszú volt a felkészülés, mert csak március 8-án kezdünk, ehhez képest már január 7-én elkezdtünk edzeni. Az első hónapban erősebb ellenfelekkel játszottunk a szlovák ligából és Magyarországról is. A környező országokban, Magyarországon is, az első liga is előbb elkezdődik, mint a második vonal, úgyhogy aztán nehéz egy jobb csapatot találni a felkészülés utolsó heteiben. Örülök, hogy a csapat győzelmi szériában van, és pozitívan állunk a rajthoz. Alig várjuk, hogy kezdjünk, és hogy megmérjük magunkat. 

Volt játékosmozgás a keretben?

Igen, volt, hatan elmentek, és négy új játékost igazoltunk. Jött Denis Jančo Poprádról, Konsztantinosz Oikonomu magyar–görög középhátvéd, a brazil Matheus, aki már pár éve Szlovákiában focizik, és Szeredről egy középhátvéd, Nikola Unkovics. 

A felkészülésen már látszott az őszi szezon végén kinevezett edző, Ján Blaháč keze nyoma?

Sokat számított, hogy nagyon jó rajtot vettünk az új vezetőedzővel, háromból három meccset hoztunk, ennek köszönhetően nagyon pozitív hangulatban telt a téli felkészülés. Most volt két hónap arra, hogy összekovácsolódjanak a játékosok, jobban megismerjék egymást, és egy komoly munka van mögöttük, nagyon sok edzéssel és nagyon sok mérkőzéssel. De ez mit sem ér, ha a bajnokságban nem tudunk helytállni. 

Mit vár a Dubnica elleni, első tavaszi bajnokitól?

Azt várom, hogy nyerünk. Utolsó három hazai mérkőzésünket megnyertük, ezt a szériát szeretnénk folytatni. Mindent megtettünk azért, hogy felkészüljünk a meccsre, és várjuk. Fontos a jó start, nagyon is jól tudjuk, a fiúk is az öltözőben. Mindenki kíváncsian várja, hogy is fog ez elsülni, hogy fog alakulni.

Az ősszel a 13. helyen végeztek. A cél a bennmaradás, vagy feljebb is tekintgetnek?

Minimális cél a bennmaradás, ez az alap. Ez a liga olyan, hogy négy csapat kiesik, kettő juthat fel, így nagy a rotáció. Kiesni senki sem akar, biztos, hogy nagy harc lesz a tavasz folyamán. Bízom benne, hogy a csapat úgy fel van készülve, olyan erős, hogy a biztos bennmaradást meg tudja csinálni. Természetesen minél feljebb szeretnénk végezni, de ahogy mondják, lépésről lépésre, mérkőzésről mérkőzésre megyünk, és majd a végén dől el, hogy mi lesz.

Akkor konkrét helyezés nincs megcélozva?

Nincs. A legelső cél a vonal fölé kerülni, amit már most vasárnap a Dubnica ellen meg lehet lépni. Aztán pedig megyünk tovább. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?