„Hiányzott a kézilabda”

Újra visszatér a kézilabdapályára Németh Lívia, aki kétéves szülési szabadság után egykori egyesületében, a bajnok Duslo Šaľa csapatában folytatja. Vágsellyére természetesen vele tart kisfia, a másfél éves Attila is. Szlovákia egyik legjobb (ha nem a legjobb) hálóőre izgatottan várja az idénykezdetet.

Visszatér a bajnokcsapat kapujábaSomogyi Tibor felvételeTavaly azt mondta, már nem vonzza annyira a kézilabda. Miért döntött most a visszatérés mellett?

Már két éve nem álltam a kapuban, és kezdett nagyon hiányozni. Örültem, amikor a vágsellyeiek megkerestek, hogy nem lenne-e kedvem folytatni. A férjem, Krisztián mindenben támogatott, megbeszéltük, hogy Attila már nem annyira kicsi, az edzés időszakára rá lehet bízni a nagyszülőkre. Úgy döntöttem, megpróbálom. Hogy sikerül-e visszakerülnöm a kezdőcsapatba, vagy sem, majd meglátjuk.

Mikor állt utoljára kapuban?

Nem is olyan régen. Voltam kétszer a rimaszombati diákcsapat edzésén, s akkor védtem.

Elég felkészülés ez a cseh–szlovák közös bajnokságra?

Jártam azért erősíteni és futni is, úgyhogy máshogy is formában tartottam magam. Arra a tréningre egyébként főképp azért mentem, mert az edző felkért, hogy segítsek egy kicsit a kapusoknak, adjak nekik tanácsokat. Aztán beálltam én is a kapuba, kipróbálni magam, hogy mennyire felejtettem el védeni.

Na és hogyan ment?

Volt, hogy kivédtem a lövést, és olyan is előfordult, hogy meg kellett volna, de nem fogtam meg a labdát. De mindenképpen jót tett az edzés, kicsit több önbizalommal vágok így neki a vágsellyei kihívásnak.

Izgatotabb most, mint amikor kezdőként készült a bemutatkozásra?

Azt azért nem, mert már sejtem, mibe vágok bele. Viszont épp ezért is félek egy kicsit, mert tudom, mivel járnak az edzések meg az egész felkészülés. Az elkövetkező egy hónapban még fogok magamon dolgozni, s remélem, mikorra kell, belejövök.

A bajnokcsapat valószínűleg az elkövetkező évadot is majd nagy elvárásokkal kezdi.

Természetesen szeretnénk megvédeni a bajnoki címet, és a nemzetközi porondon is jó eredményekre vágyunk.

Mennyire ismeri a jelenlegi csapatot?

Az elmúlt idény keretéből mindenkit ismertem, de ahogy hallom, most már lesznek új játékosok. Persze azért a régiekből is maradnak, úgyhogy biztos nem lesz gond a beilleszkedés.

Két évet töltött futballista férjével Rimaszombatban. Milyen érzésekkel távozik?

Nehéz szívvel hagyom itt a gömöri várost, az embereket is megkedveltem. Sok barátot szereztünk, a stadionban egy néni nagyon megszerette Attilát. Szegény szomorkodott, mikor megtudta, hogy elmegyünk. De szerencsére nem szakad meg a kapcsolat, Vágsellyén is meglátogat majd minket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?