(Hegyi)kerékpáros tehetségek Abaújszinán

bicikliAbaújszinna1

Újabb sportegyesület alakult meg tavaly decemberben a Hernád-völgyi településen: az Abaújszinai Kerékpárklub.

Az ötletgazda az a Hudák József volt, aki elsősorban a hosszútávfutók körében ismert és szerzett sikereket abaújszinai színekben határon innen és túl az elmúlt évtizedekben. A csapat egyelőre hat főt számlál: Katarína Chripková és férje, Ľubomír Chripko, ifjabb Ficzere Gyula és fia, a 12 éves Krisztián, Kovács Pál, valamint Ľuboš Hužvej.

A kerékpárklub versenyzői az idei évben hétszer álltak a rajthoz, ötször hegyikerékpáros-, kétszer pedig országúti versenyen mérettettek meg az ország különböző helyein. Közülük Katarína Chripková érte el a legnagyobb sikert, aki Kassán, az UCI Marathon Jahodna hegyikerékpáros versenyen elindulva kategóriájában 3. lett egyéniben, csapatban pedig ezüstérmet szerzett férjével, Ficzere Gyulával és Mitro Jánossal.

Úgy néz ki, az utánpótlással sem lesz gond, hiszen már nagyon fiatal követőik is vannak. Példa erre a mindössze 6 éves Kovács Matias, aki már 14 versenyen vett részt és mindet megnyerte. Nem csoda, hogy Kelet-Szlovákia gyermek hegyikerékpározó királyának választották meg az U7-es kategóriában. Mindemellett elnyerte a Borsod Bajnoka címet is. Matias a négy versenyből álló sorozat mindegyik címét elhódítva állhatott fel a dobogó legtetejére.

Ugyancsak szép sikereket érhet el a jövőben a 3 éves Kovács Olivia, aki most még természetesen szülei kíséretében versenyez, egy első illetve harmadik helyet szerzett. Mindkét ifjú tehetség a hegyi kerékpározók mezőnyében tette le névjegyét. „Rendkívül örülök az eddig elért eredményeknek, amelyekre egyáltalán nem számítottam. Remélem, hogy az elért sikerek jó alapként szolgálnak a jövőben, s ez akár tovább bővítheti tagjaink létszámát. Mindenkit nagy szeretettel várunk közénk a kicsiktől a nagyokig. Soha nem lehet tudni kiben mi rejlik, s aki csak kedvtelésből kezdi el a kerékpározást, abból egyszer talán még hivatásos versenyző is válhat” – mondta lapunknak Hudák József.

bicikliAbaújszinna3
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?