HC DAC: Vezéráldozattal járt a győztes rangadó

BízikBogi
Dunaszerdahely |

A HC DAC női kézilabdacsapata 27:26-ra legyőzte otthonában a bajnoki címvédő Michalovce csapatát a hétvégén. A dunaszerdahelyiek így elégedetten, de nem a legideálisabb körülmények között készülnek a szombati szerbiai Európa-kupa-negyeddöntőre.

A győztes rangadót követően hétfőn értük utol a csapat vezetőedzőjét, Debre Viktort.

A bajnok nagymihályiak ellen két meghatározó védő játékosuk, Bugár Cintia és Hudák Emma nélkül sikerült nyerniük.

Valóban kényszerpályán mozgunk, hiszen személyükben két hármas védőnk is kiesett az elmúlt időszakban. Ráadásul akikkel jelenleg számolhatunk ezeken a posztokon, szintén nem teljesen egészségesek. Ilyenkor egy-két játékosnak többet kell hozzátennie, de úgy gondolom, ennek az elvárásnak jól megfeleltek. Sajnos szombaton még egy játékosunkat elvesztettük hosszabb időre. Bízik Boginak eltörött az ujja, ezért is nem játszott már a második félidőben. Egyre nehezebb helyzetbe kerülünk, de megyünk előre.

Az egész mérkőzés szorosan alakult, amikor pedig az egyik csapat megléphetett volna, a hátrányban lévő időkérése után rendre fordult az állás. Mire elég egy ilyen kiélezett szituációban egy perc?

Az időkérések arra jók, hogy megtörjék az ellenfél lendületét, és ilyenkor az a cél, hogy kizökkentsük őket. Persze megbeszéljük a védekezésbeli és támadásbeli hibákat is, de egy percbe olyan túl sok nem fér bele. Most is jól látszott ennek a hatása, hogy megfordult az eredmény az időkérések után.

Szlovákia két legjobb csapata játszott egymással. Meg tudják, meg akarják még lepni egymást egy meccs előtt?

Én azt kaptam az ellenféltől, amit vártam, ugyanazt játszották, amit szoktak, talán több hibával. Ha megnézzük a meccseiket, akkor átlagban 20 gólt kapnak, mi lőttünk nekik 27-et. Ez egy előremutató dolog, ahogy az is, hogy csak 26-ot kaptunk, ami teljesen rendben volt. Mondhatom, hogy mindenre felkészültünk, de nehéz volt, mert egész héten gondjaink voltak a sérülések és a Covidból visszatértek miatt is. Körülbelül 7-10 játékos tudott csak edzeni. Ez előre vetíti, hogy nem lehet teljesen felkészülni. Nagyon odafigyeltek a lányok, jól hozták le ezt a meccset annak ellenére, hogy nem volt optimális az edzésmunka.

Az ősz folyamán sérülés miatt Erika Rajnohová és Natália Némethová is hiányzott, most előbbi 4, utóbbi 5 gólt lőtt. Mennyit segít a visszatérésük?

Természetesen hozzátesz a játékunkhoz, hogy újra itt vannak, de egyikük sincs jó állapotban fizikailag, még nem százszázalékos játékosok. Rajnohová ráadásul két hétig karanténban volt, a múlt héten tért vissza. Először csak egy fél órát tudott edzeni, az utolsó nap már egy óráig bírta. Ehhez képest sokat segített, főleg Bogi kiválása után, de a végén lehetett látni, hogy elfáradt.

Némethovának volt egy komoly ütközése, ami után a földön maradt. A végén ellenben visszajött a pályára, és ő blokkolta a vendégek utolsó lövését.

Mindenki megijedt annál az esetnél, mert nem tudtuk, hogy mi van vele. Fájdalmai voltak, de a végére vissza tudott térni, amire nagy szükségünk volt. A már említett hármas védők közül ő az egyik, emellett Pastorková továbbra sincs tökéletes állapotban, sőt talán 50 százalékosban sem. A végén minden erőnkre szükség volt, és jól jött ki, hogy beleblokkolt az utolsó lövésbe. Ma már azt mondta, hogy nincs semmi gondja.

Szombaton az Európa-kupában a szerb ZRK Bekament Bukovicska Banja otthonában lépnek pályára. Mit lehet tudni az ellenfélről?

Nagyon rutinos csapatról van szó, ahol magas átlagéletkorú, tapasztalt játékosokkal fogunk találkozni. Előzetesen a videókból mindig nehéz lemérni az ellenfelet. Fel lehet készülni bizonyos dolgokra, de nem tudjuk, milyen lesz a hangulat, milyenek lesznek a játékvezetők. Mindig olyan egy idegenbeli mérkőzés, mint egy lottó. A helyszínen biztosan mást fogunk érezni, mint itthon a képernyő előtt. Ennek ellenére meg kell ragadnunk az ilyen alkalmakat, mert ritkán jönnek. Remélem, meg tudunk majd felelni az elvárásoknak, bár megmondom őszintén, hogy nem lesz egyszerű.

Változik valamit a heti programjuk?

Sajnos ebben a helyzetben nem tudjuk, holnap mi fog történni. A koronavírus bármikor közbeszólhat. Ami biztos, hogy csütörtökön indulunk Szerbiába, addig edzünk, amennyit és ahányan tudunk. Nem nagyon változtatunk a megszokott programon. Talán más tartalommal töltjük meg az edzéseket. Mindenkire szükség lesz. Van, aki több, van, aki kevesebb időt kap majd. Abban viszont biztos vagyok, hogy mindenkinek, a fiatalabbaknak is játszani kell, mert kevesen vagyunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?