Három újonc Rossinál

Rossi
Telki |

Három újoncot is meghívott a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőre és azt követő barátságos mérkőzésre kihirdetett keretébe Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az olasz szakember kedden a telki edzőközpontban ismertette a névsort, amelyben újra szerepel a kapusok között a térdsérüléséből hosszú idő után visszatérő Gulácsi Péter is.

Először tagja a keretnek a kecskeméti Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer, valamint az MTK-ban futballozó Kata Mihály.

Hét játékosra nem számíthatok különböző okokból, részben ez indokolta, hogy újoncok is szerepelnek a névsorban. Fontos olyan futballistákat meghívni, akik a jövőt képviselik – mondta az 58 éves szakvezető, aki kifejtette, hogy Katát és Horváthot már régebb óta figyelemmel követték, viszont Szuhodovszki teljesítménye még Rossi számára is meglepetés volt. – Megnyílnak az ajtók, de nekik kell nyitva tartani azzal, hogy napról napra dolgoznak a hiányosságaikon.

A visszatérő alapemberei közül Gulácsi kapcsán elárulta, hogy a kapus orvosilag rendben van, ezért számára nagyon fontos volt, hogy meghívják és ismét részese legyen a válogatott munkájának. „Ez a csapatszellem fejlesztését is szolgálja. A szerbek ellen a másik három kapusra számítok, de a barátságos meccsen szeretném játszatni – mondta Rossi Gulácsiról, akinek tavaly október 5-én a jobb elülső keresztszalagja szakadt el, azóta nem lépett pályára.

Érdekes

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Demjén Patrik (MTK), Gulácsi Péter (Leipzig), Szappanos Péter (Paks)

Védők: Balogh Botond (Parma), Fiola Attila (Fehérvár), Mocsi Attila (Rizespor), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (Leipzig), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskemét)

Középpályások: Kalmár Zsolt (Fehérvár), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (Bournemouth), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Nagy Ádám (Pisa), Szuhodovszki Soma (Kecskemét)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (FTC), Horváth Krisztofer (Kecskemét)

Rossi szerint Kalmár Zsolton sokat segített, hogy a Fehérvárhoz került, mert így folyamatosan játszhat, ami a DAC-nál már nem volt adott. Hozzátette, a középpályás leigazolásával és a szintén kerettag Fiola Attila visszatérésével máris jobb lett a piros-kékek játéka.

A kezdetektől nagy elvárást éreztem az irányunkba, ami régebben nem volt reális. Most viszont reális elvárás egyenes ágon kijutni az Eb-re – jegyezte meg Rossi a rendkívül fontosnak ígérkező, szerbek elleni Eb-selejtező kapcsán. A 7 pontjával éllovas magyar válogatott jövő csütörtökön zárt kapus csoportrangadót vív Belgrádban a rosszabb gólkülönbségével második házigazdákkal, majd vasárnap a cseheket fogadja barátságos találkozón.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?