Harmadszor győzött 1:0-ra a KFC a szezonban

KFC komárom

A II. labdarúgó liga 11. fordulójában a komáromi KFC a pozsonyi FC Petržalka csapatát fogadta, amelyet 1:0 arányban legyőzött. 
 

Ez a mérkőzés is azt igazolta, hogy a szlovákiai második vonalban több hasonló képességű csapat szerepel, és a pontszerzés sokszor nagyobb jelentőségű, mint a játék színvonala és szépsége. A meccs Komáromban először zajlott üres nézőtér előtt, az aktuálisan érvényes szabályok betartásával összhangban.


A kezdőrúgás után a Duna-partiak kapcsoltak hamarabb nagyobb sebességre, aminek egy gólhelyzet lett a következménye a 9. percben. Jobboldali támadás után a lilák szabadrúgáshoz jutottak, amelyet Matics ívelt be középre. Az elejétől aktív Tóth Gábor fejjel a kapu közepébe irányította a labdát, amelyet az előtte álló Saláta spiccel még megemelt, s lábáról a labda a felső lécre pattant, onnan pedig vissza a mezőnybe. Ez felébresztette a fővárosiakat, s néhányszor ők is gyors támadásokat vezettek. A vendégek a 15. percben kaptak egy szabadrúgást a bal oldalon, a tizenhatos sarkától. A szabadot elvégző Horvát alaposan megcélozta a bal alsó sarkot, de Leckéši jó érzékkel a kapufa mellé tenyerelte a labdát. Öt perccel később Domonkos előre adott labdájára Pinte lódult meg, védőjét lehagyta, de a vendégek kapusa, Shevchuk résen volt, s hamarabb elérte a labdát, mint a komáromiak tizenegyese. A következő tíz percben a hazaiak fölénye nyilvánvaló volt, a játék jobbára a ligetfalusiak térfelén zajlott. 


A labda a 25. percben Pinte, Matics és Domonkos lábán vándorolt, aki megunva az adogatást, 25 méterről lövésre lendítette lábát, de a labda fölé ment. Az első félidő 30. percében született a mérkőzést eldöntő gól. Hátulról Leckéši Salátához gurított, a volt válogatott hátvéd egy ötvenméteres magas passzal a tizenhatos közelében megtalálta Tóthot, aki egy félfordulat után védhetetlenül a bal felső sarokba bombázott – 1:0. Az első játékrész utolsó negyedórájában a vendégek láthatóan rákapcsoltak, de előre ívelt labdáikat a Duna-partiak védelme Salátával – aki főleg fejjátékával tűnt ki a meccsen – az élen hárította.
A második félidőben eleinte nem változott a játék képe, a komáromiak szerették volna növelni előnyüket, de a támadásaik befejezésével gondok voltak. Az 51. percben Matics három védő gyűrűjéből is kibújt a jobb oldalon, befelé húzott, majd a tizenhatos másik sarkához érkező Kiss elé tálalt, aki egyből lőtt a hosszú sarokra – a vendégek kapusa nem is mozdult a labdára –, de a labda centiméterekkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. 
A 60. perc után szűnni kezdett a komáromi fölény, kiegyenlítődött a játék. Sőt, a vendégek beleerősítettek, a Duna-partiak támadói pedig már nem tudták elöl tartani a labdát, és nagy nyomás alá került a komáromi hátvédsor. Szaporodtak a vendégek szögletrúgásai. 
Karhan vezetőedző a 80. perc után háromszor is cserélt, hogy az új erők tompítsák a vendégek egyenlítési törekvését. Az utolsó tíz percben hullámzó volt a játék, a hazaiak az eredmény megtartására törekedtek, a vendégek pedig mindent beleadtak, hogy megszerezzék az egyenlítő gólt. Gólveszélyes helyzetet azonban nem tudtak kidolgozni. A szoros hazai győzelem a pályán látottak alapján megérdemelt, s az eredménnyel a komáromiak megerősítették helyüket a középmezőnyben a tabellán. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?