Hamšík hatodszor a trónon

<p>A Napoli középpályását sorozatban negyedszer választották a legjobb futballistának.</p>

A tavalyi évet tartja pályafutása legsikeresebb évének, ezt a szakemberek is értékelték. Marek Hamšík, a Napoli szlovák játékosa hatodszor, sorozatban pedig negyedszer lett az év futballistája. A kiváló középpályás a díjkiosztó után válaszolt a sajtó kérdéseire.  Hat ankétgyőzelme csúcsnak számít, ahogy az is, hogy sorozatban negyedszer választották az év futballistájának. Nagyon örülök a díjnak, de a foci csapatjáték, a sikeremben a csapattársaimnak is része van.  Másképp éli meg most a győzelmet, mint 2009-ben, amikor először győzött? Arra már nem is nagyon emlékszem. Mindegyik díjat egyformán sokra tartom. Fiatalon mindig különleges ilyen elismerést kapni, azóta pedig még érettebb játékossá váltam. Örülök neki, hogy a szakemberek is elismerik a teljesítményemet. A korábbi években kemény csatákat vívott Martin Škrtellel az ankételsőségért, de most gyakorlatilag borítékolható volt a győzelme. 2016 volt a legsikeresebb éve? Egyértelműen. Szép év volt, a habot a tortán az Eb-szereplés jelentette. De a Napolival is jó évünk volt, másodikok lettünk a bajnokságban, ott voltunk a BL-ben, ahol csak tavasszal estünk ki, ráadásul a Real Madrid ellenében. A következő szezonban is BL-t akarunk játszani.  Már csak öt góllal van elmaradva Diego Maradona 115 gólos klubrekordjától. Nem fog ez olyan gyorsan menni, mert én nem vagyok csatár. De már közel járok hozzá. Nem agyalok ezen, a csapat sikere a legfontosabb számomra. Az alapcél az, hogy legalább a második helyen végezzünk a bajnokságban, ezzel ismét egyenes ágon bejutnánk a BL csoportkörébe. Az álmom az, hogy egyszer bajnoki címet nyerjek a nápolyiakkal. A Juventus mellett ez nem lesz egyszerű, de szerintem futballtudásban már nincs akkora különbség a két csapat között, nekünk is van esélyünk.  Sokszor elhangzik önnel kapcsolatban, hogy már kinőtte a nápolyi klubot. Mit gondol erről? Nyáron négy plusz egy évvel meghosszabbítottam a szerződésemet, és egyelőre nem érzem úgy, hogy váltásra lenne szükségem. Jól érzem magam Nápolyban, a klubban és a városban is. Nem akarok sehová sem elmenni. Lehet, hogy történik valami, mint Martin Škrtellel is, és akkor majd váltani fogok, de ez most nem aktuális. Azt is nehéz megmondani, hogy a szurkolók hogyan fogadnának egy ilyen átigazolást. Láthattuk Higuaín példáján, aki a Juventusba igazolt – ennek nem lehetett jó vége.  A szlovák válogatott vasárnap Máltán lép pályára vb-selejtezőn. Mit vár a mérkőzéstől? Legutóbb egy zsolnai barátságos meccsen találkoztunk a máltaiakkal, és akkor is megbizonyosodtunk róla, hogy nagyon kellemetlen ellenük játszani. Gyorsan gólt kell rúgnunk, de ha nem sikerül, akkor sem szabad idegeskednünk, mert a saját helyzetünket nehezítjük meg.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?