Habib véglegesen visszavonul

MMA

A veretlen orosz MMA-s után vélhetően mégsem a koronázatlan bajnok Dustin Poirier lesz a könnyűsúly új ura.

Az orosz Habib Nurmagomedov még 2020 októberében jelentette be visszavonulását az UFC-ből. A váratlan bejelentés a Justin Gaethje elleni fenomenális győzelem után hangzott el, amikor Habib harmadik alkalommal védte meg a könnyűsúlyú bajnoki övet, s ezzel profi MMA-karrierjének 29. győzelmét érte el, vesztes meccs nélkül.

Az UFC elnöke, Dana White a visszalépés után is tartotta Habibbal a kapcsolatot, próbálván visszacsalogatni a veretlen harcost egy utolsó megabunyóra. Péntek reggel azonban kiderült, hogy Habib és csapata összeültek az UFC fő illetékeseivel, és véglegesítették a döntést, Nurmagomedov hivatalosan is visszavonul. White szerint Habib „nem akarja feltartani a súlycsoportot. … Ez volt az utolsó találkozásunk és visszavonult.”

Habib háromszor védte meg könnyűsúlyú bajnoki címét. Conor McGregor, Dustin Poirier és Justin Gaethje is alulmaradt a dagesztáni szambós terrorjával szemben. 29:0-ás veretlen mutatójával Habib, avagy „A Sas” minden idők egyik legsikeresebb kevert harcművészeként vonul vissza, aki az UFC történelmében a leghosszabb ideig tudhatta magáénak a könnyűsúlyú övet.

Habib visszavonulásával egyetemben azt is bejelentették, hogy a május 15-re tervezett UFC 262-es eseményre egy könnyűsúlyú bajnoki meccsen dolgoznak, melyet White szerint Charles Oliveira vívna Michael Chandler ellen. Ami azért meglepő, mert Dustin Poirier az elsőszámú harcos a súlycsoport listáján.

Poirier „koronázatlan bajnoknak” nevezte saját magát, miután január 24-én technikai KO-val kiütötte McGregort. Szerinte ugyanis kétségkívül jómaga és McGregor a csoport legjobb harcosai, akiknek valójában az övért kellett volna harcolniuk. Poirier jövője viszont kérdésessé vált, amikor a mérkőzését követő interjúkban elkezdte emlegetni a McGregor elleni esetleges harmadik találkát. Kettejük harca természetesen nem folyhatna a bajnoki övért, mivel McGregor egyszerűen nincs abban a helyzetben, viszont messze a „Hírhedt ír” bunyói a legnézettebbek az UFC-ben.

A 32 éves Poirier, aki korábban nagyjából fél évig már volt ideiglenesen bajnok, és összecsapott a legnagyobb nevekkel a súlycsoportban, karrierjének e pontján inkább az anyagilag jobban kifizetődő bunyót választaná, mellyel bebiztosítaná családja jövőjét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?