Giro d'Italia – Bemutatták a jövő évi útvonalat, Sagan indul

Peter Sagan
Milánó |

Bemutatták a jövő évi, Magyarországról rajtoló Giro d'Italia teljes útvonalát, és eldőlt az is: a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagan pályafutása során először elindul az olasz országúti kerékpáros körversenyen.

A csütörtöki milánói ünnepélyes eseményen – amelyen ott volt többek között az ecuadori Richard Carapaz, az idei győztes – ismét elhangzott, hogy a viadal „nagy rajtja”, a Grande Partenza Magyarországon lesz, ahol az első három szakaszt rendezik május 9. és 11. között, majd Olaszországban folytatja útját a mezőny.

A nyitószakasz, a 8,6 kilométeres budapesti időfutam után – amelynek apropóján rövid imázsfilmet is vetítettek a magyar fővárosról – Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokat rendeznek. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette, a Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül.

Az ideihez hasonlóan jövőre is három időfutamot rendeznek az olasz körversenyen, közte a Milánóban záródó utolsó szakaszt. Hat etap zárul hegyi befutóval az 3579,8 kilométer össztávú 103. Giro d'Italián, amelyen tíz 200 kilométeres vagy annál hosszabb szakasz lesz.

A Tour de France-on a sprinterek pontversenyét, és így a zöld trikót hétszer elhódító Sagan szponzori kötelezettségei miatt eddig a Giróval egy időben zajló kaliforniai körversenyen szerepelt, ám már többször jelezte: egyszer szeretne rajthoz állni az olasz körversenyen. Mint mondta, első világbajnoki címét még juniorként a hegyikerékpárosok között Olaszországban nyerte, és az ország fontos helyet foglal el a szívében.

„Ott leszek a budapesti rajtnál május 9-én, hiszen azáltal, hogy a Grande Partenza keretében az első három szakaszt Magyarországon rendezik, rendkívül közel lehetek Szlovákiához” – fogalmazott a szlovák sztársprinter, aki a tervek szerint a nyári Tour de France-on is részt vesz majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?