Geri bízik a Podbrezová bentmaradásában

Geri Gergely

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt elképesztően szoros a küzdelem a labdarúgó Fortuna Liga alsóházában, ahol az első helyezett nagyszombatiakat és az utolsó helyezett aranyosmarótiakat csak hat pont választja el egymástól. A Podbrezová a rájátszásban még nem győzött, négy döntetlen és egy vereség a mérlege, de Geri Gergely, a B csapat vezetőedzője bízik az A csapat bentmaradásában.

A Fortuna Liga alsóházában a Podbrezová 25 ponttal a 10. helyen áll, és csak egy ponttal előzi meg a sereghajtó aranyosmarótiakat. Az ön által irányított fakó jelenleg a 12. a közép-szlovákiai III. ligában, legutóbb a rimaszombatiak otthonában döntetleneztek.
Az az egy pont jó volt nekünk, viszont a figyelmünk az A csapatra összpontosul, a juniorcsapatnál is érezzük a helyzet súlyát. Másrészt viszont így a B-ben sokkal több lehetőséget kapnak a fiatal játékosok.

Az alsóházból gyakorlatilag még bárki kieshet, hogyan élik meg a klubban ezt a helyzetet?
Mi most új filozófiát próbálunk megvalósítani a klubban. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, fel voltunk készülve rá, hogy akár az is előfordulhat, hogy a kiesés ellen fogunk harcolni. Sajnos sok a sérült játékosunk, de mindenképpen szeretnénk bent maradni az első osztályban. A feltételek nagyon jók, a klub százszázalékosan működik, úgyhogy ezért is megérdemelnénk, hogy az élvonalban maradjunk. Mindent meg is teszünk ezért. 

Miben rejlik az új filozófia?
Szeretnénk fiatal szlovák játékosoknak lehetőséget adni, fiatalítjuk a játékosállományt. Tavaly, amikor a másodosztályban szerepelt a B csapat, több harmincéves játékos is játszott. Most, ha megnézzük az összeállítást, a juniorcsapat tényleg junior, a legidősebb játékos 21 éves, tavasszal Podstaveken kívül talán nem is játszott nálunk idősebb futballista. Azt a korosztályt nyomjuk, akik még az ifiben is játszhatnak, de már rendszeresen játszatjuk őket a felnőttek között, hogy egy-két év alatt akklimatizálódjanak. Aki megfelelő lesz, azt be fogjuk állítani az A csapatba, mert az a célunk, hogy minél több saját nevelésű játékosunk szerepeljen. Ez nem egyszerű, de elhatároztuk, hogy így lesz, és mindent meg is teszünk érte.

Az őszi szezon végén, Marek Fabuľa leváltása után két mérkőzésen ön irányíthatta az A csapatot az élvonalban. Nem csalódott, hogy nem folytathatta ott a munkát?
Előre meg volt beszélve, hogy ez két meccsről szól, úgyhogy nem is foglalkoztunk ezzel a lehetőséggel. Természetesen én is szeretnék első osztályú edző lenni, ezért is végzem a pro-licenc tanfolyamot. Szeretnék odakerülni az élvonalba, de így határoztak a klubban, és én minden erőmmel támogatom a klubot. Azelőtt is dolgoztam már a juniorcsapatnál, most csak a junioroknál vagyok, arra koncentrálok, hogy itt a legjobb munkát végezzem.

Ön szerint ki tudja vívni az A csapat a bentmaradást?
Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Egy-két meccs elment azon, hogy nem voltunk elég élesek, de szerintem a játékosállományunk megvan az első ligához. Csak meg kell törnie a rossz sorozatnak, ha meglesz az első győzelem, akkor szerintem a bentmaradás is meglesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?