Gasparovics Kiara nyert Zsigárdon

Gasparovics Kiara

Látványos küzdelmeket hozott a falunap keretében hetedik alkalommal megrendezett zsigárdi nemzetközi fogathajtó verseny.  
 

Az akadályhajtásban a 14 éves feketenyéki Gasparovics Kiara győzött, aki egyedüliként mindkét futamot hibátlanul teljesítette, a vadászhajtásban a nádszegi Sárkány László bizonyult a legjobbnak. 


A kellemes időben sokan látogattak ki a Kolozsi-rancsra, ahol huszonkét kettes fogat indult, és huszonegy akadály várt a résztvevőkre. A nézők nagy kivetítőn követhették a versenyt. Nehéz volt a 680 méter hosszú pálya, ezt bizonyítja, hogy az akadályhajtás első fordulóját mindössze hárman teljesítették hiba nélkül, az alsószeli Kajos Vivien és két feketenyéki hajtó, Gasparovics László, valamint unokája, Gasparovics Kiara. A második körben mindkét éllovas háromszor bakizott, Kajos Vivien végül ötödikként, Gasparovics László hatodikként zárt. Gasparovics Kiara viszont hibátlanul teljesített, s megnyerte a viadalt. „Az első futam után azt hittem, hogy összevetés fog dönteni Vivien, a nagypapám és köztem. Végül nem így lett. Hatalmas volt a lelki teher Vivienen, aki utolsóként indult, ezzel magyarázható, hogy már az első akadálynál hibázott. Rendkívül boldog vagyok, hogy egy évre enyém lett vándorserleg, őszintén bevallom, nem számítottam arra, hogy első leszek. Ugyanis az utóbbi két hétben iskolai elfoglaltságom miatt a megszokottnál jóval kevesebbet edzettem – mondta az Új Szónak Gasparovics Kiara, aki tavaly megnyerte a dél-szlovákiai bajnokságot. – Az lenne az igazi, ha szombaton, hazai pályán nagypapámmal mi végeznénk az első két helyen.”
Másodikként a kiskunfélegyházai Besze Károly, harmadikként honfitársa, Lócsi Miklós zárt. Érdekes, hogy rajthoz állt a liptószentmiklósi Milan Gajan is, a női 800 méteres síkfutás idei európai rangelsőjének, Gabriel Gajanovának az édesapja.


A házigazda Kolozsi János akadályhajtásban a 11., vadászhajtásban pedig a 8. helyen végzett, de mégsem volt csalódott. „Az a legfontosabb, hogy kiválóan sikerült a viadal, és a nézők remekül szórakoztak. Örülök, hogy ismét nagy sikert aratott a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház bemutatója. Házigazdaként sok teendőm akadt, így nem tudtam maximálisan a versenyre összpontosítani, ennek tudhatók be a pályán elkövetett hibák. Majd Feketenyéken javítok” – szögezte le lapunknak Kolozsi János. 


Másodszor a verseny történetében egyes fogatok is rajthoz álltak, a poprádiak küzdelmét – csakúgy, mint tavaly – Ľudovít Kurkin nyerte. 
A vadászhajtásban 15 fogat állt rajthoz, a 600 méteres pályán 15 akadály volt elhelyezve. A győzelmet a nádszegi Sárkány László szerezte meg a magyarországi Fülöp Zsolt előtt, harmadikként az alsószeli Kajos Sándor ért a célba. 


Szombaton (10.00) a feketenyéki GG-rancson a harmadik versennyel folytatódik a nyolc viadalból álló dél-szlovákiai sorozat. 
 

Érdekes

A NYOLC VERSENYBŐL ÁLLÓ 2019-ES DÉL-SZLOVÁKIAI SOROZAT MÁSODIK ÁLLOMÁSA

Zsigárd – fogathajtás, kettes fogatok: 1. Gasparovics Kiara (feketenyéki) 330,87 (0 hibapont); 2. Besze Károly (kiskunfélegyházai) 306,27 (3); 3. Lócsi Miklós (magyarországi) 331,30 (6); 4. Cserge Igor (dunatőkési) 350,06 (7,87); 5. Kajos Vivien (alsószeli) 282,72 (9); 6. Gasparovics László (feketenyéki) 303,47 (9).
Egyes fogatok: 1. Ľudovít Kurkin (poprádi) 313,86 (9).
Vadászhajtás: 1. Sárkány László (nádszegi) 87,73; 2. Fülöp Zsolt (magyarországi) 90,89; 3. Kajos Sándor (alsószeli) 91,22.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?