Gantnerová bizakodik

<p>František Chmelár, a Szlovák Olimpiai Bizottság elnöke kedden töltötte be 68. életévét &ndash; ajándékul a szlovák küldöttség 68 tagjától azt kérte, mindenki hozza ki magából a legtöbbet a szocsi ötkarikás játékokon. &nbsp;&nbsp;</p>

„Ünnepelni nem volt időm, de látok bizonyos párhuzamot abban, hogy 68 éves vagyok, és 68 sportoló képviseli Szlovákiát Szocsiban – mondta a sportvezető a küldöttség első hivatalos sajtótájékoztatóján a téli olimpia helyszínén. (Az ötkarikás játékokra 62 szlovák sportoló kvalifikálta magát, plusz a hat hokis tartalék, így jön ki a 68 – a szerk. megj.) „Számomra az lenne a legszebb születésnapi ajándék, ha minden egyes sportoló a maximumot nyújtaná. Egyébként nagyon elégedett vagyok az olimpiai szervezéssel, nagyszerű a környezet, nagyon szépek az olimpiai faluk” – nyilatkozta Chmelár. Janka Gantnerová, a szlovák küldöttség vezetője eldicsekedett, hogy már az olimpia előtt sikerült jó néhány rekordot megdönteni. „Szerintem világcsúcs, hogy egyetlen géppel sikerült 650 darab poggyászt Szocsiba szállítani, ezt egyetlen más küldöttség sem tudta utánunk csinálni” – mondta az egykori alpesi síző az Adler vasútállomáson található Slovak Pointban, amelynek kialakítása szintén rekordidő alatt sikerült. Szocsiban nincs hagyományos Szlovák Ház, de magánvállakozóknak köszönhetően mégis létrejött az ún. Slovak Point, ahol a küldöttség tagjai, sportolók, sportvezetők, újságírók és vendégek találkozhatnak. A Slovak Pointról csak az utolsó pillanatban született végleges döntés, így néhány hét alatt kellett elkészíteni.  Gantnerová egyéb rekordokban is reménykedik: „Az elvárásaim nem csökkentek (Gantnerová előzetesen azt jósolta, Szlovákia 4-5 érmet hoz Szocsiból – a szerk. megj.), bízom benne, hogy ez lesz a legsikeresebb téli olimpia Szlovákia történetében!” A pénteki megnyitón a Szocsiban tartózkodó szlovák sportolók nagy része ott lesz, csütörtök délutánig csak a sílövők nem jelezték, részt vesznek-e a nyitóünnepségen. Mivel a férfiak már szombaton, a nők pedig vasárnap versenyeznek, előfordulhat, hogy inkább a pihenést részesítik előnyben.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?