Félnehézsúlyban is győzött Tomi Kid

<p>Karácsonykor tudta meg, hogy bokszolni fog, a múlt héten pedig már meg is szerezte első győzelmét régi-új súlycsoportjában. A félnehézsúlyba visszatérő Tomi Kid a héten aláírhatja szerződését a Las Vegas-i gálára.</p>

Szokatlan ajándékot kapott Kovács Kid Tamás szentestén: akkor értesítették, hogy január második hetében Budapesten szorítóba léphet a félnehézsúlyú Ericles Torres Martin ellen.

„Hosszabb ideje tárgyaltunk egy amerikai csapattal, hogy idén tavasszal Las Vegasban bokszolhatnék félnehézsúlyban. Ehhez viszont az is kellett, hogy felkerüljek a súlycsoport világranglistájára, ugyanis a két utolsó meccsemet cirkálósúlyban vívtam, így a maximum 90,7 kilós bunyósok rangsorában szerepeltem – utalt Tomi Kid a Béres Zoltán és Hamza Wandera elleni mérkőzéseire. – Rizikós volt a dolog, de be kellett vállalnom a budapesti meccset.”

A galántai bokszoló már megszokta, hogy egész évben készül, így nem okozott neki gondot, hogy december 25-én és 26-án is eddzen. „Az utolsó hét nap viszont kemény volt, 8,6 kilót adtam le, hogy beleférjek a félnehézsúlyba. Másrészt a bunyót meg is kellett nyerni, és emellett fontos volt, hogy olyan ellenfelem legyen, akit nem tartanak túl gyengének” – mondta lapunknak Tomi Kid.

A Magyarországon élő, 38 éves kubai származású Torres Martin hét győzelem mellett négy vereséggel és egy döntetlennel várta a múlt pénteki csatát, és az egyhangú pontozásos győzelmet arató Tomi Kid szerint kellemetlen volt a stílusa. „Nem voltam megelégedve magammal. Azért lehetett látni, hogy nem egy klasszikus 10–12 hetes felkészülés van mögöttem. És arról is megbizonyosodtam, hogy hatmenetes meccset többször nem akarok vállalni, az én stílusomnak sokkal jobban megfelel a hosszabb, nyolc-, tíz- vagy akár tizenkét menetes találkozó” – vonta le a következtetést a 27. profi meccsén 26. sikerét arató Kid.

Ezzel gyakorlatilag minden akadály elhárult a 37 éves bokszoló elől, hogy néhány hónap múlva a WBC övéért küzdhessen meg Amerikában. „Már csak egy megfelelő időpontot kell találni, ha nem jön közbe semmi váratlan, a héten aláírhatjuk a szerződést a mérkőzésről. Valószínűleg egy ír ökölvívó lesz az ellenfelem” – bizakodott Kid.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?