EURO-2024 – Bemutatták a torna logóját

EURO-2024

Kedden este Berlinben bemutatták a 2024-es, németországi labdarúgó Európa-bajnokság logóját.

A logó ovális formájú, ami a híres berlini Olimpiai Stadion tetőszerkezetének alakját mintázza. Közepén a bajnoki trófea látható, melyhez 24 sáv fut középre utalva a torna 24 résztvevőjére. Ezek az 55 európai ország zászlóinak hat közös színéből – sárga, piros, fekete, zöld, fehér, kék – állnak.

Az ünnepélyes bemutató ceremónián elhangzott, hogy a dizájn az európai futball és az 55 európai ország sokszínűségét jelképezi.

A kontinenstorna mottóját, az „Egységben a labdarúgás által. Egységben Európa szívében” jelmondatokat már korábban ismertették a szervezők.

A 2024. június 14. és július 14. között sorra kerülő, 24 csapatos Eb mérkőzéseit tíz német városban rendezik, s minden helyszínnek lesz külön logója, melyek közepén a helységek egy-egy nevezetessége látható majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?