Eb-kiküldetésért is csatáztak a VIII. Csallóközi Kupán

birkózás
Dunaszerdahely |

Megszakadt a vendéglátó dunaszerdahelyi birkózóklub diadalsorozata, ezúttal a magyar válogatott nyerte a csapatversenyt a szabadfogásúak Csallóközi Kupa nevű nemzetközi korosztályos tornáján.

A nyolcadik felvonáson a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban Csehország, Magyarország, Románia és Szlovákia 30 klubjának 193 versenyzője mérte össze tudását. A fiúk mezőnyében a fiatalabb és idősebb diákok, a kadettok, a lányoknál pedig a két említett diákkorosztály képviselői mellett az U23-s korosztály párharcait láthatják a nézők. 

„Nem szomorkodunk, hiszen részvételi rekord került a krónikába, csapatversenyben pedig a második helyen zártunk. Szervezésből, vendéglátásból is jelesre vizsgáztunk, a visszajelzések rendkívül pozitívak. Versenyünk rangját nagyban emelte, hogy a kadettok és az idősebb diákok mezőnyében a magyar és a cseh válogatott tagjai is csatasorba álltak. A kerettagok a kadettok júniusban Faenzében esedékes és az U15-s korosztály Krakkóban sorra kerülő kontinensviadalára való kiküldetésért küzdöttek. A tét nagyságára való tekintettel éppen ezekben a korosztályokban láthattuk a legizgalmasabb, leglátványosabb párharcokat” – ecsetelte a megmérettetés jelentőségét, színvonalát a szakági szövetség alelnöke, Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke. 

A viadalon szokásukhoz híven a hazaiak is a győztesek közé kerültek. „A fiatalabb diákoknál Zsigmond Árpád dominált a 68 kg-os súlycsoportban. A 2006-os születésű Árpád egyébként sorozatban harmadik rangos nemzetközi versenyén szerzett elsőséget. Példája igazolja, hogy az utánpótlás-korosztályban is vannak kiemelkedő birkózóink. A lányoknál Hegedűs Réka már az első félidőben bebiztosította a győzelmet, 10:0-ra verte magyar ellenfelét. A kadettoknál 55 kilóban Csörgő Tamás szoros küzdelemben maradt alul a fináléban. Nem volt ugyan meghirdetve, de a spanyolországi Ponteverdában várható junior-Európa-bajnokságra készülő Bacsfai Réka tesztmeccset vívott a magyar válogatottal, aki ellen 6:2 arányban diadalmaskodott. A kadettok közelgő kontinensviadalán egyébként klubunk tehetségei közül Gaál András és Csörgő Tamás, valamint Pollák Anna lép szőnyegre címeres mezben. Edzőként pedig id. Gaál Attila és Juhász Mária küldik csatába a szabadfogásúakat” – tájékoztatta lapunkat Hakszer Roland. 

A súlycsoportok dobogós helyezettjeit emléklappal és éremmel, győzteseit, valamint a csapatverseny első hat helyezettjét pedig serleggel jutalmazták a szervezők. A dél-szlovákiai klubok képviselői közül még nagymegyeri, naszvadi, gútai, rimaszombati és vásárúti versenyzőnek is jutott érem a külföldön is egyre népszerűbb csallóközi erőpróbán.

Érdekes

VIII. CSALLÓKÖZI KUPA

Korosztályos nemzetközi torna, szabadfogás, Dunaszerdahely, dél-szlovákiai dobogósok: fiatalabb diákok – 29 kg: 2. Osztatní Norbert (naszvadi), 3. Martin Súkeník (rimaszombati); 37 kg: 2. Lakatos Patrik (gútai); 40 kg: 2. Polák Adrián (dunaszerdahelyi), 3. Horváth Noel (nagymegyeri); 68 kg: 1. Zsigmond Árpád (dunaszerdahelyi). Idősebb diákok – 48 kg: 2. Kovács Ferenc Dániel (dunaszerdahelyi), 3. Dinko Branislav (gútai); 68 kg: 2. Szarvas Márk; 75 kg: 2. Mió Dávid (nagymegyeriek); 85 kg: 2. Szerencsés László; 100 kg: 3. Póda Levente (vásárútiak). 
Kadettok – 51 kg: 2. Rácz Erik (rimaszombati); 55 kg: 2. Csörgő Tamás (dunaszerdahelyi), 3. Jakub Vydra (rimaszombati); 60 kg: 3. Gaál András (dunaszerdahelyi); 110 kg: 2. Vízy Róbert (vásárúti). 
Idősebb diáklányok – 36 kg: 1. Hegedűs Réka. 
Kadett lányok – 43 kg: 1. Pollák Anna. U23 – 2. Juhász Mária (dunaszerdahelyiek). 
Csapatverseny: 2. Dunaszerdahely 55 pont. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?