E575-ös futás: a futók megelőzték az autósokat

nagymegyer
Nagymegyer/Izsap |

A kedvezőtlen időjárás rányomta bélyegét az E575-ös futásra, mely a Nagymegyeri Futóklub szervezésében egyedi rendezvényként vonult be a krónikába.

Annak ellenére, hogy a felújítás alatt álló Nagymegyer–Medve útvonal teljes hosszban még nem készült el, a futók és a kocogók az Izsap–Csilizradvány szakaszon rótták a kilométereket, tesztelték az aszfalt minőségét két nappal az ünnepélyes átadás előtt. „Mivel ilyen eseményre futóberkekben ritkán kerül sor, éltünk a lehetőséggel, megelőztük a kolaudációt. Megkaptuk az engedélyt, belevágtunk. Nem tudtuk, mire számíthatunk, hiszen a rendezvény nem szerepel a versenynaptárban. Rendezvényünk rangját emelte, hogy több ismert, sikeres futó is tiszteletét tette nálunk. A versenyközpont és a rajt helyszíne Izsapon volt. A felnőttek három versenyszámában (5, 10,5 és 21,1 km) összesen 139-en álltak csatasorba. A legtöbben, szám szerint 70-en a legrövidebb távot választották. A 10,5 kilométeren 46-an, a félmaratonon pedig 23-an voltak. A gyermekek megmérettetése szakadó esőben zajlott, huszonketten szaporázták lépteiket. Legtöbben a Csallóközből érkeztek viadalunkra, de pozsonyi és magyarországi résztvevők is megmérettettek versenyünkön, melynek legjobbjai kiváló időeredményeket produkáltak. Volt mit tennem, hogy felvezetőként kerékpárom nyergében az élen haladjak” – ecsetelte a november 11-én megrendezett verseny statisztikáját Vörös Róbert, a Nagymegyeri Futóklub elnöke.

A három versenyszám közös rajtjára a számmisztika jegyében 11 óra 11 perckor került sor. A versenyszámok dobogós helyezettjeit kupával, a célba érkezőket egyedi befutóéremmel jutalmazták. „Klubunk tagjai és a további szervezők derekas munkát végeztek, köszönet érte. Jóleső érzéssel fogadtuk a futók pozitív visszajelzését. Támogatóink jóvoltából a gyerekek Kukkonia márkájú tejtermékeket tartalmazó csomagot, a dobogósok pedig ráadásként belépőt kaptak a helybeli Corvinus termálfürdőbe. Mivel háromszáz érmet készítettünk, ezért a fennmaradókat majd egy másik versenyen osztjuk ki. Négy éve alakultunk, nyolcadik versenyünket rendeztük. Nem pihenünk a babérjainkon, már a következő verseny kiírását készítjük. December 30-án ugyanis folytatódik a közkedvelt nagymegyeri óévbúcsúztatók sorozata” – tájékoztatta lapunkat a díjazásról, valamint a következő erőpróbájukról Vörös Róbert.

Jegyzőkönyv

A versenyszámok győztesei

5 km férfiak: 1. Holzhei Dávid 15:55

nők: Varga Zita 20:10

10,5 km  férfiak: 1. Gabriel Švajda 38:29

nők: 1. Sas Diána 44:33

Félmaraton (21,1 km)  férfiak: Ritter Lajos 1:28:00

nők: 1. Both Márta 1:42:00

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?