Döntetlennel végződött a II. liga komáromi rangadója

komárom KFC
Komárom |

A II. labdarúgóliga második és harmadik helyezettje csapott össze a 14. fordulóban Komáromban, ahol az FK Pohronie volt a vendég. A rangadó végül 1:1-es döntetlennel végződött.

A mérkőzés előtt egyik csapatot sem lehetett komoly esélyesnek kikiáltani, hiszen tabellaszomszédok találkoztak. A hazaiaknak nélkülözniük kellett néhány sérült játékosukat. A leginkább a középpályás Erik Mikeš hiányzott a hazaiak soraiból, aki általában az egész pályát bejátssza. Nélküle a Duna-partiak elég szárnyaszegetten kezdtek. Láthatóan hiányzott Zemko is a hátvédsorból.

Az eseménytelen első öt perc után a vendégek egy árnyalattal aktívabbak voltak, de az első ígéretesebb helyzet mégis a komáromiaké volt. A hazaiak térfeléről Domonkos a felezővonalon átemelt egy előrerúgott labdát, amelyet Nurkovics mellel maga elé vett, két garamszentkereszti védőt alaposan lehagyott, s a tizenhatos vonala előtt már csak Jenčo kapussal állt szemben, de amikor gurítani készült az üresen hagyott kapuba, a játékvezető lest fújt. Hazai gól helyett szabadrúgás következett kifelé. A komáromi szurkolók hangosan kifejezték véleményüket a bíró döntéséről, de ez a helyzeten nem változtatott.

Kiegyenlítődött a játék a pályán, mindkét csapat támadni igyekezett ugyan, de az akciókat többnyire nem fejezték be lövéssel, s ha igen, akkor a kapusok hárítottak. A 23. percben a vendégek majdnem megszerezték a vezetést. Egy gyors támadás végén Pavúk mintegy 25 méterről félmagas hatalmas lövést eresztett meg a bal sarokba, amelyet Slávik nagy bravúrral a kapufa mellé tenyerelt. A 30. percben Ajrulahu veszélyeztette a vendégek kapuját, de 18 méterről a kapu fölé bombázott. Néhány perccel később a hazaiak harmadik szöglete után Antálek fejelt a jobb felső sarok fölé. A következő percben szinte ugyanez a helyzet ismétlődött a komaromiak kapuja előtt is. A 36. percben a komáromiak addigi legnagyobb gólhelyzete maradt ki. Domonkos hosszú meredek passzát Nurkovics finoman húzta le, védőjét becsapta, de éles lövése a bal kapufát súrolva hagyta el a játékteret. Közeledett a félidő vége, amikor a vendégek a bal oldalon szögletrúgáshoz jutottak. A labda a kapu elé, az ötös közelébe érkezett, de az addig jól védő Slávik a kapuban ragadt, s a legjobb helyen álló Pavúk két méterről a hálóba fejelt – 0:1.

A második félidőben gyorsabb és aktívabb komáromi csapatot láttunk. Ez nemcsak a mezőnyben mutatkozott meg, hanem a gólhelyzetek számában is. A gólhelyzetek aránya a második félidőben 6:2 volt. Az 58. percben Popovics óriási bedobása a tizenegyes közelébe érkezett, a védők fejéről a labda Mészáros elé pattant, aki egyből lőtt kapura, de a hátvéd lábáról lepattant labdát Jenčo könnyedén felszedte. A mérkőzés utolsó fél órájában nagy fölénybe került a komáromi csapat. Olejník edző három cseréje felgyorsította a hazaiak játékát, egyre nagyobb erővel zúdultak a támadások a Garam-mentiek kapujára. A 62. percben Popovics és Domonkos gyors összjátéka után az utóbbi fölé bombázott.

A 72. percben aztán Antálek a komáromi térfélről egy hajszálpontos szabadrúgással megtalálta elöl Nurkovicsot, aki mellel maga elé csúsztatta a labdát, s szorongatott helyzetből leadott éles lövése 14 méterről a hálóban kötött ki – 1:1.

Az utolsó negyedórában a győzelmet jelentő gól szinte a levegőben lógott. A 76. percben bal oldali szöglet után Nurkovics bombaerős fejese a léc alá tartott, de Jenčo a meccs legnagyobb védésével a labdát a léc fölé tornázta. Ezután szöglet következett a másik oldalról, a védők alig tudták a labdát követni, az az ötös sarkán Mészáros elé pattant, aki ziccerből a kapu fölé emelt. Ehhez hasonló tiszta helyzetet láthattunk a 87. percben is, amikor Nurkovics nagy lövését tolta ki Jenčo Mészáros elé, de a komáromi 99-es nem találta jól el a labdát, s ez a helyzet is kimaradt. A 91. percben volt az utolsó lehetőség a győzelem megszerzésére: Mészáros pontos labdát ívelt Nurkovics fejére, de a fejes a jobb felső sarok felett zúgott el. A győzelem valóban karnyújtásnyira volt.

A komáromi lilák azonban így is megőrizték harmadik helyüket a tabellán.

 

Jóba Mihály

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?