Debre Viktor: Csak az tudja elveszíteni a döntőt, aki odakerül

HC DAC0519

A MOL Liga szlovákiai rájátszásának döntőjében a HC DAC az első meccs után a másodikon nem tudta megszorongatni nagymihályi ellenfelét. A Iuventa 14., sorozatban 11. bajnoki címét szerezte, a dunaszerdahelyiek pedig újfent ezüstérmesként zártak.

A 23:20-as nagymihályi győzelmet hozó első mérkőzést követően szerdán Dunaszerdahelyen találkoztak a csapatok. A sportcsarnok már a kezdés előtt szépen megtelt, a hazai játékosok pedig egy-egy félmosolyt leszámítva elszánt tekintettel végezték az ilyenkor szokásos melegítő gyakorlatokat. Néhány perccel a kezdés előtt megszólalt a TNT Nem jön álom a szememre című slágere, aminek hatására a dunaszerdahelyiek mosolyogva, felszabadultabban fejezték be a bemelegítést, majd az utánpótlásban szereplő játékosokkal együtt vonultak a pályára. A kezdés ennek ellenére görcsösen sikerült a számukra, a 7. percben 1:4-es állásnál Debre Viktor időt is kért. Ezután némiképp javult a dunaszerdahelyi támadójáték, de védekezésben nem tudtak mit kezdeni a helyzeteiket hatékonyan befejező vendégekkel. A 11. percben Sári beállóból volt eredményes és egy gólra csökkentette a különbséget, ekkor, 4:5-nél volt utoljára szoros az állás. A Iuventa Adriana Holejová és Nikoleta Trúnková vezetésével mind támadásban, mind védekezésben felülmúlta ellenfelét. Az első hazai átlövésgólra a 21. percig kellett várni, ekkor a padról beszálló Natália Némethová volt eredményes, de szélről, beállóból és lerohanásból is csak 1-1 találatnál jártak ekkor Élő Beatrix három büntetőgólja mellett. A félidő végül 9:15-nél ért véget.

A szünet után Élő hetesével zárkózott a hazai csapat, de erre négy góllal válaszoltak a vendégek, akik kettős emberhátrányban sem hagyták, hogy ellenfelük ledolgozza kilencgólos hátrányát. Az egyre fáradtabbnak tűnő hazaiak önbizalma szinte teljesen elfogyott támadásban, és védekezésben az első félideinél is több hibát vétettek. Az utolsó húsz percben csak az volt kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a két csapat között. A hajrában Debre Viktor lehetőséget adott a hazaiak két juniorválogatott játékosának, Hornyák Pannának és Kucsera Rebekának is. Az utolsó percekben egy-egy hazai gólra kettővel válaszoltak a nagymihályiak, akik 19:31-re nyerték meg a döntő második meccsét és ezzel egyben a szlovák bajnoki címet is.

„Minden szempontból jobban fel voltunk készülve. A hazai meccsen ez még nem mutatkozott meg az eredményben, most azonban ez is kijött, örülök, hogy így zártuk a szezont” – értékelt a díjátadó közepette Ján Beňadik, a Iuventa Michalovce edzője.

Kollégája, Debre Viktor érthetően nem volt ilyen önfeledt. „A szezon vége van, így érthető, hogy a lányok elfáradtak, kiégtek. Ami viszont érthetetlen, hogy sok néző előtt egy bajnoki döntőben kézilabdáztunk és ehhez illően kellett volna játszanunk. A védekezésünk és a támadásunk sem működött, borzalmas mérkőzés volt. A szurkolók viszont nagyon kitartóak voltak, köszönjük nekik a biztatást. Ez egy ilyen nap volt – kezdte a HC DAC vezetőedzője. – A nagymihályi első félidőben az ellenfél tartott tőlünk, nagyon jól játszottunk, de ezzel nem tudtunk élni. Lehet, fejben akkor elfáradtunk. A lányok biztosan átérzik ezt, hiszen hazai pályán ennyi góllal kikapni nem jó érzés. Nem volt vezérünk és ez az utóbbi időben már rányomta a bélyegét a játékunkra. A másik dolog, hogy sérülések miatt sok olyan játékos volt, aki az év folyamán keveset edzett, most viszont játszaniuk kellett. Emellett van 3-4 olyan játékos is, aki végigjátszotta az egész évet. Ha mindent összevetünk, ha megnézzük, hogy milyen csapattal értük el ezt az eredményt, a második helyet és milyen nehézségekkel küzdöttünk az idény folyamán, akkor reális eredmény született és nem kell szégyenkeznünk az ezüstérem miatt. Csak az tudja elveszíteni a döntőt, aki odakerül. Persze mindig többre vágyunk, titkon reméltük, hogy több lesz ebben, de ma a nagymihályiak mindenben jobbak voltak nálunk.”

A csallóköziek edzőjénél rákérdeztünk, hogy mire lehetnek képesek a végén lehetőséget kapó fiatalok a jövőben. „Ez számukra egy ajándék volt, amit a csapattól kaptak. Ők ettől a szinttől még messze vannak, de így látták, hogy hová kell elérniük. Ha tudnak ezzel élni, akkor odaérhetnek, ha nem, akkor elvesznek” – zárta Debre Viktor.

A HC DAC a 2021/2022-es szezont így a MOL Liga alapszakaszának bronz-, valamint a szlovák bajnoki rájátszás és a Szlovák Kupa ezüstérmével, valamint egy Európa-kupa negyeddöntős szerepléssel zárta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?