DAC: megőrizni a hetedik helyet - fotók

Dunaszerdahely |

<p>Hangzatos kijelentések nélkül, de bizakodva várják a tavaszi szezont Dunaszerdahelyen. A DAC labdarúgócsapata ma (szombaton, 17.30) az aranyosmaróti ViOnt fogadja a Corgoň Liga 19. fordulójában.</p>

A dunaszerdahelyiek az előző évek gyakorlatának megfelelően idén is Dubajban edzőtáboroztak, viszont a korábbiaktól eltérően az őszi sikereket elérő gárda nagyrészt együtt maradt. Két kulcsjátékos távozott, Radványi Miklós vezetőedző szerint azonban mindkettejük helyére ugyanolyan, ha nem jobb képességű futballista érkezett.

Kováč helyett Novota, Gašparík helyett Tomčák

Az ősz legjobb kapusaként emlegetett Pavol Kováč hazatért Dubnicára, a bal oldalon brillírozó Gašparík pedig a Górnik Zabrzében folytatja. „Biztos vagyok benne, hogy mindkettejüket tudjuk helyettesíteni. A Görögországból hazatérő Novota személyében ismét kiváló kapusunk lesz, Tomčákra pedig a támadásoknál számíthatunk. Örülök, hogy együtt maradt az őszi csapat. Mindig is azt tartottam, hogy akkor lehetünk eredményesek, ha a játékosok összetartanak, egységesek. Nálunk most szuper a kollektíva, és ez meg is mutatkozik a pályán” – nyilatkozta Radványi.

„Semmiképpen sem gyengültünk meg – hangsúlyozta a csapatkapitány Jaroslav Hílek. – Éppen ezért az a célunk, hogy tavasszal is megőrizzük az őszi 7. helyünket.”

Ez a vezetőség elvárása is. „Szeretnénk elkerülni a kiesés elleni harcot. Örülni fogunk, ha tudunk javítani az őszi helyezésen, de már a hetedik hellyel is elégedettek vagyunk” – mondta Dušan Chytil klubmenedzser.

Kell még egy csatár
Chytil azt is elmondta, hogy a dunaszerdahelyiekkel edz a cseh Jan Kadlec, s a legutóbb Csehországban légióskodó brazil Melinho is, azonban egyelőre egyikük sincs a kívánt formában. „Kadlecet nemrég műtötték, s Melinho is sokat kihagyott. Bajnoki meccsen egyelőre nem játszhatnának, de ha formába lendülnek, akkor a papírmunkát elintézni már semmiség” – tájékoztatott a menedzser. „Szeretnénk még egy csatárt igazolni – tette hozzá Radványi. – Csakhogy olyan támadó, aki megfelel az igényeimnek, nem sok szaladgál a szlovák pályákon. Persze vannak kiszemeltjeim, de neveket egyelőre nem szeretnék elárulni.”

Jöhet a ViOn
A DAC bajnoki főpróbán 0:0-s döntetlent játszott a baziniakkal, Radványi szerint azonban ebből az eredményből nem kell messzemenő következtetést levonni. „Magam is futballoztam, pontosan tudom, hogy bárhogy is bizonygatja mindenki, a főpróbára egy játékos sem tud úgy felpörögni, mint az első bajnokira. A ViOn ellen tetszetős támadófutballt szeretnénk játszani, s nyerni akarunk” – jelentette ki Radványi, aki ma eltiltás miatt nem számíthat Matúšra, Helísek játéka pedig izomsérülés miatt kérdéses.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?