DAC: csak a három pont számíthat igazi sikernek a kerületi derbin

dac

A Fortuna Ligában éllovas DAC labdarúgócsapata 17.30-kor kerületi rangadót játszik a nagyszombati Spartak otthonában.

A vasárnapi mérkőzés előtt felemás a sérültek helyzete a sárga-kékeknél. Borbély Balázs, a DAC másodedzője lapunk keddi, dunaszerdahelyi beszélgetőestjén elárulta, Nikola Krstovic már teljes értékű edzésmunkát végez, így csak az a kérdés, hogy a montenegrói gólfelelős a kezdőben vagy a cserepadon kap helyet. Zseljko Gavrics játékára viszont nincs esély, a szerb szélső jobb esetben is csak az utolsó két fordulóra térhet vissza. Niarkhosz játéka izomsérülés miatt kérdéses, míg Brunetti visszatér a védelembe, miután a Podbrezová ellen letöltötte sárga lapokért járó eltiltását.

„Kell a három pont”

„Alaposan fel kell készülnünk belőlük és ahogy mindig, most is a három pontért utazunk. Semmit sem becsülünk alá, de a saját játékunkat akarjuk nyújtani. Kemény találkozó lesz, amelyen remélhetőleg sikeresek leszünk – fogalmazott a DAC honlapjának a csapat szélsője, Ammar Ramadan, aki a tavalyi szezonban pont a Spartakban szerepelt 12 bajnokin. – A derbin szükségünk lesz a szurkolóink hangszálaira. Kell a három pontˮ – tette hozzá a szíriai játékos, aki az elmúlt hetekben szintén sérüléssel bajlódott, de már rendbe jött a bokája.

A dunaszerdahelyi klub fokozatosan oldja a nyáron lejáró szerződésű játékosok sorsát. Az elmúlt időszakban Ramadannal és Káčerrel is hosszabbított a DAC (egyaránt 2026-ig), a héten pedig Milan Dimunnal is megállapodtak, aki 2025 nyárig írt alá. Több kerettag jövője viszont továbbra is kérdéses Dunaszerdahelyen, bár Adrián Guľa kulcsjátékosai közül „csakˮ Blackman és Andzouana szerződése jár le két hónap múlva. A transfermarkt.com adatai szerint rajtuk kívül Davis, Muhamedbegovic, Nebyla és Kružliak kontraktusa is lejár június végén, míg Gavricsnak, Szánthónak és Fazlagicsnak a kölcsönjátéka ér véget.

Eltérő játékstílus

„Az utóbbi hetekben vírusos megbetegedések nehezítették a dolgunkat, a besztercebányaiak és a zsolnaiak elleni fizikai teljesítményünkkel sem voltunk elégedettek. Szerencsére a héten már mindenki maximális erőbedobással edzhetett. Tudjuk, hogy a DAC-nál is vannak sérülések, de hogy ki tudja vállalni a játékot közülük, az úgyis csak kevéssel a meccs előtt fog kiderülni – fogalmazott lapunknak Prisztács Tamás, a Trnava videóelemzője. – Nem védekezni megyünk a dunaszerdahelyiek ellen, akik szintén offenzív felfogásban játszanak. Labdabirtoklásban ők a legjobbak a bajnokságban, mi egy kicsit más felfogásban játsszuk a futballt. Mi a támadó harmadban vagyunk erősek, ahol a legtöbb passzt és beadást mi jegyezzük a ligában. Két eltérő játékrendszer fog találkozni a pályán, más-más edzői filozófia. A DAC-nak vélhetően az egy pont sem felelne meg az első helyért való versenyfutás miatt, ez is fontos lehet a stratégiánk szempontjából. Bízom benne, hogy tanultunk a legutóbbi, sárga-kékek elleni hazai meccsünkből, bosszantó hibák után ajándékoztuk a vendégeknek a 3:1-es győzelmet. Nagyon szeretnénk nyerni, ami önbizalmat adna a Slovnaft Cup döntője előtt, amelyet május 1-én saját stadionunkban játszhatunk a Slovan ellenˮ – mondta a Spartak stábjában dolgozó szakember. A nagyszombatiak már kiszálltak a bajnoki címért folytatott harcból, viszont egy győzelemmel nagyon fontos lépést tehetnek a dobogós hely bebiztosítása felé, ami nemzetközi kupaszereplést ér.

Más lesz, mint ősszel

A nagyszombati stadion az egyetlen, ahol a DAC még nem szerzett bajnoki pontot az aktuális szezon során. Bár a sárga-kékek mindkét hazai rangadót megnyerték a Spartak ellen, de augusztusban, Nagyszombatban 3:1-es vereséget szenvedtek úgy, hogy több mint fél órán át emberelőnyben játszottak. „Augusztusban egy kisebb hullámvölgyben voltunk, az emberelőnyt sem tudtuk kihasználni, és balszerencsésen kikaptunk. Most teljesen más állapotban vagyunkˮ – fogalmazott ezzel kapcsolatban Ammar Ramadan.

A DAC-ot hárompontos lemaradással üldöző Slovan vasárnap Zsolnára látogat, tehát egyik bajnok- aspiránsnak sem lesz könnyű dolga idegenben – mindenesetre ha a dunaszerdahelyiek több pontot szereznének a hétvégén a címvédőnél, biztató helyzetbe kerülnének.

A találkozót Ivan Kružliak vezeti, a Dajto élőben közvetíti a mérkőzést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?