Csemez még nem tudja, 
mivel lepi meg őt Tomi Kid

Csemez

Hatalmas bírói ellenszélben maradt le a még fényesebb éremről Csemez András, aki így is pozitívan értékeli az Európai Játékokon (amely egyúttal ökölvívásban Európa-bajnokság is volt) 75 kilogrammban elért harmadik helyét. A 21 éves, alsószeli származású bokszoló hazaérkezését követően készségesen és sokat mosolyogva, igaz, némileg megilletődve válaszolt lapunk kérdéseire.

Milyen érzésekkel gondol vissza néhány nap elteltével az elődöntőre? Még mindig dühítik a történtek?
Dühös nem vagyok, nem is voltam az, inkább csalódott. A bíró nagyon ellenem volt, nem volt fair, amit csinált. De elégedett vagyok a versennyel, bronzérmet hoztunk, ami szép eredmény, de azzal az utolsó meccsel nem vagyok elégedett egyáltalán, mert máshogyan is végződhetett volna.

Még Minszkben azt nyilatkozta, a közönség is kifütyülte a bíró lépéseit. A „szakmából”, a riválisoktól is érkezett hasonló visszajelzés?
Persze, mindenki jött oda hozzám, hogy az első menet mindenképp az enyém kellett volna hogy legyen. Az ír edző, az olasz edző, de sokan mások is odajöttek hozzám és ugyanezt mondták. Ők sem értették, hogy ez a bíró miért csinálta, amit csinált, vagy hogy mi volt ezzel a szándéka. Illetve azt tudjuk, hogy mi volt a szándéka, az, hogy biztosan nyerjen az ukrán bunyós, mert ő nem veszíthetett, ő volt a favorit. Nehéz olyan valaki ellen győzni, akinek ilyen neve van. De nem vagyok szomorú, megyünk tovább, és minden jó lesz.

Hizsnyiakon mi látszott? Ő is rosszul érezte magát egy ilyen siker után?
Biztosan rosszul érezte magát, mert ő is tudta, hogy a bíró vele volt. Ha velem történt volna ez, hogy nekem így odaadják a meccset, akkor én sem érezném jól magam, és nem érezném magam győztesnek. Ennyire részrehajló bíráskodást még nem éltem meg. Volt már többször, hogy valaki felé húzott a bíró, de ennyire még nem.

A döntőben már minden „rendben” zajlott?
Igen, ott voltam a helyszínen. A döntőt simán nyerte az ukrán, nagyon jól bokszolt, jogosan lett Európa-bajnok.

Visszakanyarodva az Európai Játékok elejére: milyen meccsek vezettek a bronzéremig?
Az első meccsem a német Arthur Beck ellen volt. Az első mindig a legnehezebb bunyó nekem egy világversenyen, mert még nem vagyok szétbokszolva, de jól ment ellene, 3:2-re nyertem. A második meccsen a moldáv Viktor Carapcevszhivel találkoztam, akit már tavaly megvertem az európai uniós nyílt bajnokságon. Most nagyon nehéz meccs volt, magam miatt, mert rossz taktikát választottam, és nem azt csináltam, amit az edző mondott. Akartam is aztán változtatni, de közben már nagyon nehéz. De nyertem itt is 3:2-re. A harmadik találkozóm a spanyol Miguelo Cuadrado Entrena ellen volt, aki nagyon kemény gyerek. 4:1-re mégis megvertem.

Az éremszerzés után nagyot ünnepeltek?
Nem volt ünneplés, most nem engedhetjük meg magunknak, egy hét szünet után kezdődik a felkészülés a világbajnokságra, ami Oroszországban lesz szeptemberben. Érmet muszáj szereznem, nagyon szeretném. Az, hogy milyen színű lesz, majd Jekatyerinburgban elválik.

Edzője, Tomi Kid a legkülönfélébb dolgokkal szokta jutalmazni/ motiválni védenceit. Ezúttal is volt valamilyen felajánlása?
Szokott ilyeneket csinálni (mosolyog). Múlt évben, mikor Spanyolországból visszajöttünk a harmadik hellyel, kaptam tőle egy motort. Mindig megígér valamit, vagy meglep valamivel, most nem tudom, mi lesz az... 

Érdekes

Nincs más ellenfél, csak Hizsnyiak

Kovács Tamás edzőként a tizedik érmét gyűjtötte be Minszkben nagy világversenyről. Csemez András mestere szerint védence a harmadik fordulóban, a spanyol Miguelo Cuadrado Entrena ellen nyújtotta a legjobb teljesítményt az Európai Játékok alatt. 

„Harcolt, technikás volt, táncolt. Az elődöntőben Hizsnyiak világ- és Európa-bajnok, egy ütő- és verőgép, akit nehéz megállítani. Mindig is azt tartottam, Bandi meg tudja őt verni, ezen fogunk dolgozni. Az edzéseken arra fogunk összpontosítani, hogy nincs más ellenfél, csak Hizsnyiak. A meccsen hibáztunk, többször is, de ezt majd kielemzem Bandival. Sajnos, a mérkőzés elejétől a bíró nálunk csak rosszat látott, Hizsnyiak oldalán pedig csak jót akart látni, nekünk vele is küzdenünk kellett. A végén Bandi egy picit elvesztette a fejét, belement ütésváltásokba – értékelt az Új Szónak Tomi Kid, hozzátéve, az egyébként is legnépesebb 75 kilós súlycsoportban a legjobb bokszolók mind ott voltak Európából. – A 3. hely gyönyörű, ha a kiutazás előtt felajánlják, beleegyezek, most azt mondom, többre is képes lett volna.”

Azt, hogy mi lesz Csemez meglepetése, nekünk sem árulta el Kovács Tamás („majd ha hazaérünk, megkapja”), azt viszont igen, milyen következtetést vont le a minszki versenyről: „Még keményebben kell edzeni, még nagyobb professzionalitást kell belevinni, és nekem még keményebbnek kell lennem edzőként.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?