Bogárék újra hódítottak Isztambulban

marcelhazai

Ismét Törökországban járt a marcelházai Bogár házaspár. Nem kirándulni mentek, versenyezni. Mind Péter, mind Valéria indult a 32 ország 500 íjászát felvonultató 10. Hódítók Kupája – 10. Fetih Kupasi elnevezésű isztambuli nemzetközi versenyen, amely a világ legjobb távlövő íjászainak legszínvonalasabb próbatétele.

A Fekete Sólyom Történelmi Íjászklub vezetői ebben a nagyon erős mezőnyben nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, nem először. Péter győzött, Valéria harmadikként végzett.

„A távlövészet az extrém sportokhoz tartozik, mivel nagyon erős íjjal lövünk, s ez igénybe veszi a szervezetünket. Mindketten Végh Róbert magyarországi íjkészítő íjaival és a férjem készítette fa nyílvesszőkkel versenyeztünk – írta lapunknak Bogár Valéria. – Péter ismételten aranyérmes lett a férfi korlátlan font erejű modern anyagú történelmi íjak kategóriájában, ahol 566,68 m-es pálya- és versenyrekordot lőtt. Immár negyedik alkalommal állt fel a dobogó legfelső fokára ugyanabban a kategóriában. Rajta kívül eddig senki nem tudta megismételni a többszörös győzelmet ezen a versenyen. Jómagam bronzérmes lettem, és 417,75 m-re javítottam hivatalos távlövő csúcsomat.”

A Hódítók Kupája szigorú biztonsági intézkedések közepette felszerelés-ellenőrzéssel és a nyílvesszők megjelölésével kezdődik. Utána az adott kategória összes indulója bevonul a kordonnal elkerített pályára, ahol mindenkinek 7 nyílvesszőt szabad kilőnie, és az nyer, akinek a legnagyobb távolságot sikerül elérnie. A férfiaknál a legjobb hat, a nőknél a legjobb öt íjász eredményét centiméterre pontosan lemérik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?