Biztonsági okokból lemondták a belga-spanyol meccset

Brüsszel |

<p>A belga kormány tanácsára biztonsági okokból lemondták a kedd estére Brüsszelbe tervezett belga-spanyol barátságos labdarúgó-mérkőzést - közölte a Belga Labdarúgó Szövetség (URBSFA).</p>

"A kormány az este kapcsolatba lépett az URBSFA-val, és azt tanácsolta, hogy ne tartsuk meg a mérkőzést" - áll a szövetség hétfőn éjjel közzétett nyilatkozatában.
   
A nyilatkozat szövege szerint a meccs lemondása a péntek éjjeli párizsi merényletsorozat miatt megemelt belgiumi terrorkészültségi szinttel, valamint a terrortámadás még szökésben lévő egyik gyanúsítottja utáni hajszával függ össze.
   
A mérkőzés megtartása már korábban kétségessé vált, miután kiderült, hogy a merényletsorozat feltételezett kitervelője belga állampolgárságú, és az előkészületek szálai is Brüsszelbe vezetnek.
    A belga szövetség sajnálatát fejezte ki a meccs késői lemondása miatt.
    "
Számba véve ugyanakkor a rendkívüli körülményeket, nem vállalhattunk semmilyen kockázatot játékosaink és szurkolóink biztonságával kapcsolatban" - hangoztatta nyilatkozatában.
   
Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya a döntés kapcsán arról beszélt, hogy labdarúgói játszani szerettek volna, ám megértik a meccs lemondásának okait.
   
"A futballisták nyugodtak voltak, szerettek volna játszani" - mondta a legutóbbi két Európa-bajnokságon győztes spanyol válogatott irányítója.
   
A párizsi támadások a francia nemzeti stadion, a Stade de France mellett elkövetett öngyilkos robbantásokkal kezdődtek, miközben az arénában éppen a francia-német barátságos labdarúgó-mérkőzés zajlott. Az utólagos beszámolók szerint a merénylők egyike megpróbált bejutni a mérkőzésre, de a biztonsági ellenőrzésen fennakadt a nála lévő kés miatt, amelytől nem akart megválni.
   
Londonban hétfőn közölték, hogy a francia válogatott jelképes okokból mindenképpen pályára akar lépni kedd este az Anglia elleni barátságos mérkőzésen. Angela Merkel német kancellár pedig bejelentette, hogy a helyszínen tekinti meg kedden Hannoverben a Németország-Hollandia meccset, ezzel is demonstrálni kíván a terror ellen. A kancellár mellett a tervek szerint a német kormány több minisztere is ott lesz a VIP-tribünön.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?