Befejeződött az elektromos autók világkörüli versenye

Genf |

<p>Huszonhétezer kilométer megtétele után az indulástól számítva 188 napig tartott az ausztrál, német és svájci elektromos autók "legzöldebb" világkörüli versenye.</p>

Genfből három elektromos meghajtású autóval augusztus 16-án indultak azok a csapatok, amelyek azt próbálták bebizonyítani, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül 80 nap alatt körbe lehet utazni a Földet.
A jelképes versenyt a svájci Louis Palmer professzor szervezte, aki két évvel ezelőtt egy napenergiával hajtott taxival 18 hónapig utazott a világban.
A Zero Race résztvevői kifejezetten a versenyre fejlesztették csúcstechnológiát képviselő elektromos járműveiket, amelyek összesen 17 országot érintve 27 ezer kilométert tettek meg kerekeken gurulva.
A különleges járművek 80 napot töltöttek az utakon, mégis a tervezetthez képest egy hónappal később értek haza. A szervezők azonban így is elégedettek, mert ez az út nem a sebességről, hanem a megbízhatóságról, az energiahatékonyságról és a megújuló energiaforrások mindennapi használhatóságról szólt.
A versenyen a csapatok állításuk szerint kizárólag megújuló energiaforrásból, azaz szél-, nap- és vízierőművekből származó elektromos áramot vettek igénybe. A járművek egy feltöltéssel csaknem 250 kilométert tettek meg, így az akkumulátorok töltése miatt is gyakran kényszerültek pihenőre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?