Bale és Messi is a La Liga foglya marad

Bale és Messi is a La Liga foglya marad

Az európai topligák közül a La Ligában indul el először a fociélet: szeptember 11-én este 9 órakor a Granada az Athletic Bilbaót fogadja. A bajnoki címvédő Real Madrid két nappal később játszik majd, hazai pályán fogadja a Getafét.

Ha addig nem történik földindulás, ott lesz a csapatban a hosszú ideje számkivetettként vergődő Gareth Bale is – akarata ellenére.

A 31 éves szélső a Sky Sportsnak a walesi válogatott edzőtáborában azt mondta, a jövője a Real Madrid kezében van, és ha lenne lehetősége, szívesen visszatérne az angol élvonalba, de ez nem rajta múlik.

El nem ért álmok

„Tavaly el akartam igazolni, de ők mindent meggátoltak az utolsó pillanatban. Izgatott voltam az új lehetőség miatt, de az sosem vált valóra” – mondta Gareth Bale, aki a spanyol bajnokság újraindulása utáni 12 fordulóban csupán kétszer kapott lehetőséget Zinédine Zidane vezetőedzőtől.

„Meglátjuk, mi történik a mostani átigazolási időszakban, sok van még hátra belőle. Legutóbb több lehetőségem is volt, ám a klub nem engedett. Szeretnék játszani, motivált vagyok, de az irányítás az ő kezükben van. Szerződésem van, minden, amit tehetek, hogy kivárok, és reménykedem, hogy történik valami” – fogalmazott a walesi labdarúgó.

Bale 2013 óta erősíti a Realt, akkor rekordot jelentő 100 millió euróért szerződött a fővárosi gárdához a Tottenhamtől. A csapattal többek között négyszer Bajnokok Ligáját, kétszer spanyol bajnokságot nyert, ám az utóbbi időszakban jobbára azzal került a címlapokra, hogy a kispadon ülve látványosan unta a madridiak mérkőzéseit: egy alkalommal a szájmaszkot a szemeire húzta és alvást imitált, míg egy másik összecsapáson egy sporttapasz gurigáját a szeme elé tartva követte figyelemmel egyedi „távcsövével” az eseményeket.

A spanyol Marca beszámolója szerint egyébként a Real Madrid nem tervezi új játékossal megerősíteni a keretét a jelenlegi átigazolási időszakban – a blancók inkább azt szeretnék, hogy a 2019 nyarán szerződtetett labdarúgók a második idényükben bizonyítsák a rátermettségüket.

Három besült muskéta

A Marca szerint a tavaly nyáron összesen 210 millió euró körüli összegért szerződtetett Eden Hazard–Luka Jovics–Éder Militao hármas az első idényében nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – velük szemben Ferland Mendy és Rodrygo már az első évében jó teljesítményt nyújtott a királyi gárdában, amely végül meg is nyerte a spanyol bajnokságot.

Hazard-t több sérülés is hátráltatta, így meg sem tudta közelíteni azt a formát, amelyet sokszor a Chelsea-ben mutatott. A belga válogatott támadó összesen 22 mérkőzésen egy gólt és hét gólpasszt jegyzett a debütáló idényében. Hazard-nak saját bevallása szerint is gyengére sikerült az első szezonja – ezért is nyilatkozott úgy, hogy reméli: a szurkolók a második idénye alapján ítélik majd meg a teljesítményét.

Luka Jovics szintén elvétve kapott csak játéklehetőséget Zinédine Zidane-tól: 27 meccsen mindössze 806 percet – ezalatt két góllal és két gólpasszal segítette a csapatát. A cikk szerint felmerült, hogy a szerb válogatott csatár máris távozik Madridból, de jelenleg úgy tűnik, hogy marad, és megpróbálja beverekedni magát a csapatba.

A harmadik – egyelőre – balul elsült igazolás Éder Militao szerződtetése volt. A brazil válogatott középső védő Sergio Ramos és Raphaël Varane mellett mindössze 20 mérkőzésen kapott játéklehetőséget, teljesítményét pedig sokszor érte kritika.

A feltételezett átigazolási stop ellenére a német Bild úgy tudja, a Real Madrid leigazolná Dani Olmót, az RB Leipzig télen szerződtetett spanyol játékosát. A német lap szerint a 22 éves középpályás azután került a királyiak célkeresztjébe, hogy a Manchester United megszerezte előlük Donny van de Beeket.

A Bild szerint a Real Madrid 40 millió eurós ajánlatot készül tenni Olmóért. Az üzlet már csak azért is pikáns lenne, mert Olmo a La Masia növendéke, vagyis a Barcelona utánpótlás-akadémiáján nevelkedett. A német lap hírét követően a spanyol játékos ügynöke is megszólalt a pletykával kapcsolatban.

„Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom ezeket a híreket. Ki tudja, hogy mit hoznak a következő napok? Annyit azért fontos leszögezni, hogy Dani Olmo boldog Lipcsében” – fogalmazott sejtelmesen Andy Bara, a 22 éves játékos horvát ügynöke.

Érdekes

Mikor indulnak a topligák?

Az európai topligák közül az angol Premier League és a spanyol La Liga indul el legkorábban, őket a német Bundesliga és az olasz Serie A követi majd.

La Liga
A 2020–2021-es bajnoki szezon a 90. lesz Spanyolországban. A szezon 2020. szeptember 11-én rajtol, és a tervek szerint 2021. május 23-án fejeződik majd be. A La Liga előttünk álló szezonjára a Cádiz, a Huesca és az Elche jutott fel a másodosztályból.

 

Premier League
A 2020–2021-es bajnoki szezon a 29. lesz Angliában a PL történetében. A szezon 2020. szeptember 12-én rajtol, és a tervek szerint 2021. május 23-án fejeződik majd be. A Premier League előttünk álló szezonjára a Leeds United, a West Bromwich Albion és a Fulham jutott fel a másodosztályból.

 

Bundesliga
A 2020–2021-es bajnoki szezon az 58. lesz Németországban a Bundesliga történetében. A szezon 2020. szeptember 18-án rajtol, és a tervek szerint 2021. május 22-én fejeződik majd be. A Bundesliga előttünk álló szezonjára az Arminia Bielefeld és a VfB Stuttgart jutott fel a másodosztályból.

 

Serie A
A 2020–2021-es bajnoki szezon a 119. lesz Olaszországban, a 11. a Serie A szervezésében. A szezon 2020. szeptember 19-én rajtol, és a tervek szerint 2021. május 22-én fejeződik majd be. A Serie A előttünk álló szezonjára a Benevento, a Crotone és a Spezia jutott fel a másodosztályból – a Spezia a 66. olasz csapat, amelynek sikerült kiharcolni az első osztályú szereplést. 

Dráma Barcelonában

A Barcelona a Real Madriddal egy napon kezdi meg a szezont, a katalánok a friss feljutó Elchét fogadják. Ha addig nem történik földindulás, ott lesz a csapatban Lionel Messi is – akarata ellenére.

„Az igazán drámai az volt, amikor elmondtam a feleségemnek és a gyermekeimnek, hogy távozni szeretnék a klubtól. Mindenki sírni kezdett, a gyerekek nem akartak elmenni Barcelonából, nem akartak iskolát váltani. Én messzebbre néztem, a célom az volt, hogy a legmagasabb szinten versenyezzek, szeretnék címeket nyerni, versenyben lenni a Bajnokok Ligájában. Lehet nyerni vagy veszíteni, de mindig versenyben kell lenned. Vagy legalább ne essünk úgy szét, mint ahogy azt Rómában, Liverpoolban és Lisszabonban tettük. Mindez arra késztetett, hogy elgondolkodjak a távozáson, amelyet meg is akartam tenni” – fogalmazott a goal.com-nak adott interjújában Lionel Messi.

Az argentin klasszis azt is elmondta, Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke hiúsította meg a tervét, azaz a sportvezető miatt nem tudott távozni a katalán klubtól.

A spanyol sajtó örömmel számolt be arról, hogy Lionel Messi marad az FC Barcelona labdarúgócsapatánál, ugyanakkor egyöntetűen említést tesz a klubvezetésnek címzett „romboló üzenetéről” is.

„Messi marad, és a válság is” – áll a Marca címoldalán az argentin sztár fotója mellett.
A sportlap kitér arra, hogy bár a támadó bő másfél hetes huzakodás után úgy döntött, marad, továbbra sem békél meg a helyzettel.

A katalán Mundo Deportivo rögzíti: „Messi megtörte a csendet és bejelentette, a következő idényben gránátvörös-kék mezben folytatja”. Ugyanakkor ez a lap is kiemeli, hogy a hatszoros aranylabdás korántsem elégedett a vezetőséggel.

„Messi azt mondta, marad és hogy a maximumot fogja nyújtani. Elsősorban ez az, ami a Barca katalán szurkolóinak fontos. (…) De volt egy romboló üzenete is. A nyilait közvetlenül Josep Maria Bartomeura irányította” – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

Az AS is örömmel nyugtázta Messinek a maradásról szóló döntését, és többek között azt az üzenetét idézte a címlapon, amely a Barcához fűződő viszonyát leginkább kifejezi: „Soha nem mennék perre életem klubjával”.

Az új vezetőedző, a holland Ronald Koeman a kinevezésekor azt mondta: igényt tart Messire, akit az FC Barcelona vezetői is személyes találkozókon igyekeztek meggyőzni a maradásról.

A támadó 2000-ben, 13 évesen lett a klub játékosa, a felnőttek között a 2003–2004-es idényben mutatkozott be, azóta pedig az FCB történetének legeredményesebb futballistájává vált. Jelenlegi szerződése még egy évig érvényes, a játékos egy záradékra hivatkozva szeretett volna csapatot váltani, ez lehetővé tette volna számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz. Csakhogy az FC Barcelona tájékoztatása szerint júniusban lejárt annak a határideje, ameddig jeleznie kellett volna a távozási szándékot.

A nagy csere?

A tavalyi szezont a 3. helyen záró Atletico Madridnál is zajlik az élet. A klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy két játékosa is elkapta a koronavírust. Diego Costa és Santiago Arias a két fertőződött személy – mindketten a nyaralásuk után tudták meg, hogy pozitív lett a tesztjük. A két futballista egyaránt tünetmentes, karantén alá helyezték őket, így várhatóan nem lesznek ott a rajton.

A klubot érintő érdekesség még, hogy a Marca beszámolója szerint a Barca a tavaly megszerzett Antoine Griezmann játékjogát szeretné elcserélni Joao Félixére. A spanyol lap szerint a Barca számára már csak amiatt is vonzó alternatíva a csere, mert Griezmann 21 millió eurót tesz zsebre idényenként, míg Félix csupán 3,5 milliót az Atlétinél. A jelentős fizetéskülönbség azonban gondot is jelent: a madridiak nem tudnak és nem is akarnak ennyit fizetni a korábbi játékosuknak. Miguel Ángel Gil Marín, az Atlético Madrid klubigazgatója állítólag élből nemet mondott a felvetésre, hozzátéve, hogy Griezmannt szívesen viszontlátná a csapatban, de nem Joao Félix játékjogáért cserébe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?