Bajnokká érett a Balex Trade Team

Balex Trade Team

Ismét nyolc csapat között tizennégy fordulóban alakult ki a végső sorrend a füleki Balex Trade Futsalligában. Bajnok ezúttal a névadó házigazda csapata, a Balex Trade Team lett. Stanislav Villányi versenyigazgató és csapatmenedszer válaszolt kérdéseimre.
 

A futsalliga minden évben ügyesen kihasználja az őszi fociidény és a téli felkészülés kezdete közti holt idényt, és megszólítja a játéklehetőség nélkül maradt labdarúgókat a térségben. Mit tapasztalt a legutóbbi kiírás során?
Most volt a legfegyelmezettebb a mezőny, hiszen piros lap nélkül játszottuk végig a bajnokságot. Érdeklődőből nem volt hiány, de nyolc csapatnál többet nem vállalhattunk. Akadtak köztük újoncok és visszatérők is. Előbbiek közé a rimaszombati Matyas és a Hey Taxi tartozott, a fülekpüspökiek meg újra velünk játszottak. Az érkezők új színt hoztak sorainkba, élményekkel gazdagították a nézőket.

Ezúttal a Balex Trade Team lett a bajnok. Tizenkét győztes meccsel, kétpontos előnnyel. Miben múlta felül ellenfeleit?
Történetesen menedzsere is vagyok a csapatnak, így első kézből mondhatom: nagyon szoros harcban végeztünk az élen. Kiegyensúlyozott mérkőzéseket játszottunk a mögöttünk befutó Mladé Puškyval is. Ütőkártyánk az volt, hogy az utolsó pillanatokig harcoltunk, jól összeérett a csapat, ötvöződött benne a fiatalok és idősebbek tudása, igazi kollektívát alkottunk, pedig az első három fordulót még későbbi kapusunk nélkül játszottuk le. 

Nemcsak a csapat lett az első, hanem a Fair Play díjat is kiérdemelte, és soraiból került ki a legjobb kapus és egyben a mezőny legnagyobb tehetsége. Ez is a bajnok erejéről árulkodik?
Mindenképpen. A Fair Play díj a legkevesebbet büntetett együttesnek jár. Már néhány éve kordában tartjuk az érzelmeinket. Kapusunk, Richard Šága más elfoglaltsága miatt menet közben csatlakozott hozzánk, kulcsembere volt a csapatnak, rengeteget segített a bajnokságban töltött első évadjában. Szavazatok juttatták a különdíjakhoz.

Ősztől újra kitöltik a játékosok holt idényét futsalligájukkal?
Annak is eljön az ideje, hogy erre választ adjunk. Minden a körülményektől függ, amikor időszerű lesz, hozzálátunk a szervezéshez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?