Az esélyesebb komáromi KFC remizett Bártfával

KFC0226
Komárom |

A 2021/22-es labdarúgó évad tavaszi szezonjának első komáromi mérkőzésén, a bajnokság 18. fordulójában a KFC a kiesési zónában tanyázó Partizán Bardejov együttesét fogadta, amellyel – borítva a papírformát – csak 0:0-s döntetlent játszott.

Az első félidő első negyedórája után nyilvánvalóvá vált, hogy a mérkőzés két megközelítően azonos teljesítőképességű csapat összecsapása lesz. A bártfai együttest tavaszra alaposan megújították, 9 új játékost igazoltak, ami látható is volt teljesítményükön. Az első veszélyes támadást ők vezették a 4. percben. A baloldalról hosszú keresztpassz érkezett a meglódult Michal Dopater elé, aki a tizenhatos sarkától éles lövéssel célozta meg a rövid alsó sarkot, de Bréda kapus résen volt. A vendégek gyorsabban és pontosabban játszottak, mint a hazaiak, s enyhe fölényük az első félidő végéig magmaradt, támadásaikat többször fejezték be, mint a hazaiak és a labdabirtoklásuk is nagyobb volt a Duna-partiakénál. A játék többnyire a két tizenhatos között folyt, gyakori szabálytalanságokkal és nem mindig indokolt játékvezetői beavatkozásokkal. A vendégek nagyobb aktivitását a 6 szögletük is bizonyítja, míg a hazaiak csak egyet végeztek el. A keletiek háromszor, a komáromiak kétszer dolgoztatták meg komolyabban a hálóőröket.

Az első félidő eseménytelen játéka arra kényszerítette Radványi Miklós vezetőedzőt, hogy a szünetben cseréljen. A második félidőben Druga helyett Mészáros András, Ganbajar helyett Bayemi lépett pályára. A hazaiak játéka megélénkült, s hatékonyabb is lett, de sajnos, gól nem született. Az 50. percben Németh Tamás a kifutó kapus felett emelte a labdát kapura, de az a léc fölé szállt. Két perc múlva Saláta állított meg egy gyors támadást, aminek következtében indokolatlanul kapott sárga lapot. Az ezt követő szabadrúgás után Bréda kapus bravúrja mentette meg a KFC-t a vendégek vezetésétől. Az 54. percben Bayemi húzott el a bal szélen, belőtte a labdát a tizenhatosba, ahonnan Mészáros, majd Bayemi sem talált 7-8 méterről a lábak közt a kapuba. Négy perccel később a komáromiak 3. szöglete után Bayemi hagyta le védőjét, aki hátulról felvágta az örökmozgót, fél méterre a tizenhatost vonalától. A szabadot Németh a sorfalba lőtte.

A 65. percben Varga Péter jött be Vaskeba helyett középre, aki jobban támogatta a hazai támadásokat. Az utolsó 20 percben a komáromiak eldönthették volna a mérkőzést. A 71. percben támadásba lendült a hátvéd Adaylo is, majdnem 30 méterről a jobb felső sarokba célzott, de Pavličko kapus a léc fölé tenyerelte a labdát. Ez után Mészáros András lógott meg középen, védőjét lehagyta, a kapus kifutott rá, de a nem jól helyezett labdát a kapufa mellé tolta Pavličko. A négy perces hosszábbításban is volt egy nagy lehetősége a komáromiaknak. Németh észrevette, hogy a kapus kissé kint áll és 30 méterről eresztett meg egy nagy lövést, de Pavličko nyújtózva beleért, s kezéről a labda a felső lécre pattant, így maradt a 0:0. A helyzetek ki nem használása továbbra is gond Komáromban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?