Amorim kedvenc magyar szava a „takarítani”

<p>Támadásban megállíthatatlan, védekezésben áttörhetetlen, ráadásul mindig mosolyog. Egy év alatt gyakorlatilag mindent megnyert, pályafutása legszebb időszakát éli. Eduarda &bdquo;Duda&rdquo; Amorimmal, a Győri Audi ETO KC brazil kézilabdázójával beszélgettünk.</p>

Egy mérkőzés van hátra a szezonból, a Ferencváros elleni bajnoki döntő visszavágója. Mennyire nehéz néhány nappal a szabadság előtt még erre koncentrálni?Nem olyan nehéz, elvégre ez a munkánk. A BL-győzelem óta mindenkinek nagyon jó a kedve, szóval egyáltalán nem terhes edzésekre járni. Persze már mindenki várja a vakációt, de készülünk a Fradi elleni csütörtöki meccsre, és reméljük, hogy győzelemmel zárjuk az idényt. A tavalyi szezon után a Győrt idén is csak egy hajszál választja el a triplától: a BL-t és a Magyar Kupát megnyerte, a bajnoki döntő első felvonásán is győzött.Nagyszerű lenne másodszor is tökéletes szezont zárni, azért az elég jó érzés, ha az ember minden tornát megnyer, ahol elindul. Igen, várom, hogy meglegyen a második tripla!  Pedig az idény vereséggel indult: az első bajnokin 20:17-re kikaptak a Ferencváros otthonában. Azon a meccsen a Ferencvárosnak minden összejött, nekünk meg semmi. De lehet, hogy jót tett nekünk ez a vereség, mert rögtön az elején felébredtünk. Ha az ember folyamatosan a Bajnokok Ligájában játszik, könnyen elbízhatja magát, de ez a vereség visszarántott minket a földre. És remélem, hogy a végén, az utolsó meccsen mi fogunk győzni! A Győr idén látszólag könnyedén diadalmaskodott minden fronton. Tényleg annyira simán ment minden, ahogy kívülről tűnt?Sosem olyan könnyű, mint amilyennek tűnik. Nagyon keményen dolgozunk, remek dolog ebben a csapatban játszani. Győrben minden lány a maximumot adja ki magából az edzéseken. Ha könnyen tudunk nyerni, az csak azért lehet, mert az edzőnk jól felkészít minket, és mi magunk is mindent megteszünk azért, hogy jól felkészültek legyünk.  Volt egyáltalán mélypont a szezon során?Nem igazán. A legnehezebb a BL középdöntős csoportja volt, mert folyamatosan nehéz meccseket játszottunk, egyetlen elméletileg könnyebb ellenfél sem volt. De sosem éreztük magunkat hullámvölgyben: ha néha kritizáltak is minket a szurkolók a gyengébb teljesítmény miatt, akkor is nyertünk, és végig hittünk abban, hogy a legfontosabb meccseken leszünk csúcsformában. Így is történt.  A teljes interjút Eduarda „Duda” Amorimmal a holnapi számban olvashatják.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?