Aktívabbá válna a futballbírók nyugati egyesülete

Szőllősy Péter

Szőllősy Péter vezetésével a játékvezetők ügyes-bajos dolgait fogják oldani, de a szakmai ismereteiket is bővíteni akarják.
 

A 2017-ben megalakult Nyugat-szlovákiai Játékvezetők Egyesülete idén nyáron komoly lépésre szánta rá magát: a tizenegy tagú vezetőség az Ipolyságon élő Szőllősy Péter személyében elnököt választott, és meghatározta a jövő feladatait.


„A kihívásokkal lépést kell tartanunk. Nem azért hoztunk létre egy szervezetet, hogy az csak papíron létezzen. Elsősorban a játékvezetők ügyes-bajos dolgait vagyunk hivatottak megoldani. A kerületi bajnokságokban közreműködő bírók mintegy nyolcvan százaléka tagja a társulásnak, de szinte naponta érkeznek kitöltött jelentkezési ívek. Némileg neheztelek a dunaszerdahelyi területi szövetségre, amely évek óta nem nevez játékvezetőket magasabb osztályokba, így abból a térségből nincsenek is tagjaink. Igyekszünk naprakészek lenni és megfelelni a mai kor követelményeinek”– tájékoztatott a 42 esztendős Szőllősy Péter, aki az V. ligában fújja a sípot immár kilenc éve.
Mihamarabb szeretnének a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség tagjává válni. Nem a mérkőzéseken tapasztalható esetleges problémás helyzetek kezelése lesz a feladatuk, hiszen arra van a játékvezetői testület. Amennyiben a sípmesterek és a klubok kéréssel fordulnak hozzájuk, szakmai ismereteiket és tapasztalataikat bevetve segédkeznek.


„Pillanatnyilag az egységes játékvezetői öltözet felújításán munkálkodunk. Az elektronikus tömegtájékoztatásnak köszönhetően napi rendszerességgel kapcsolatban vagyunk tagjainkkal. Mindemellett évente legalább két alkalommal személyes találkozókat is tervbe vettünk. Megkezdtük a játékvezetők téli teremfocitornájának a szervezését is, amelyre idén a Komáromi járásban kerül sor” – jegyezte meg az egyesület első embere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?