A zólyomiak harmadszor vagy a poprádiak először

hoki

Csütörtökön (18.00) elrajtol a jégkorong Tipos Extraliga négy győztes meccsig tartó döntősorozata.

A zólyomiak alapszakaszgyőztesként várhatják a finálét. Ez eddig kétszer volt így, s mindkét alkalommal, 2001-ben és 2013-ban is bajnokok lettek. Ellenben amikor más pozícióban zárták az alapszakaszt, mind a négy esetben elveszítették a döntőt. 

Formájuk alapján a hetedik döntősorozatnak jó esélyekkel vágnak neki. Az érsekújváriakat 4:0-lal, a Slovant 4:1-gyel búcsúztatták. Nem egy játékosuk szerzett már korábban bajnoki címet, sőt, a teljes szakmai stáb (Peter Oremus vezetőedző, Andrej Podkonický és Andrej Kmeč asszisztensek) is voltak már aranyérmesek, más-más klubokkal. „Ha vannak is ezen a téren tapasztalataink, minden döntő más. Tudunk az ellenfél erősségeiről, hogy a poprádiak offenzív hokit játszanak, és nyomás alatt tartják a riválist” – nyilatkozta Kmeč.

Érdekes

Zvolen

Helyezés az alapszakaszban: 1.
Út a döntőig:
Nové Zámky 4:0
Slovan Bratislava 4:1
Bajnoki címek/döntős szereplések: 2/7
Legjobb játékosok:
M. Nuutinen 59 (23+36)
R. Bondra 56 (26+30)

A poprádiak motivációja talán egy hajszállal még nagyobb: a klub történetének első bajnoki címét szerezhetik meg, mivel 2006-ban a zsolnaiakkal, 2011-ben pedig a kassaiakkal szemben bukták el a döntőt. Most viszont kisöpörték a playoffban a kiszámíthatatlan detvaiakat (4:0), az alapszakaszban második nagymihályiak ellen pedig 2:0-s hátrányból fordították meg a szériát (4:2).

Érdekesség, hogy vezetőedzőjük, Peter Mikula épp a zólyomiakkal lett bajnok 2013-ban. „Nem foglalkoztat különösebben ez a tény. A zólyomiaknak jó csapatuk van, apróságok fognak dönteni, nagy eséllyel az emberelőnyök és 
-hátrányok” – nyilatkozta Mikula, hozzátéve, örül, hogy visszatérhetnek a lelátókra a szurkolók, de nem érti, miért kell PCR- és antigénteszttel is rendelkezniük ehhez, miközben például templomlátogatáshoz egyikre sincs szükség. 

Ugyanakkor a hokidöntő esetében a Szlovák Tudományos Akadémiával való együttműködés keretében valósul meg a nézők visszatérése. A drukkereknek online kell regisztrálniuk, majd a klub székhelyén megkapják a névre szóló belépőt és a gargalizálós PCR-tesztet tartalmazó csomagot. A tesztet előre meghatározott helyen kell leadniuk, a meccs napján antigénteszten is át kell esniük. Emellett minden drukker kontrollellenőrzésen is részt kell, hogy vegyen, nyolc nappal a meccs után, minderről pedig az aktuális rendező klubnak kell infójegyzéket készítenie az Akadémia kutatói számára. 

Érdekes

Poprad

Helyezés az alapszakaszban: 3.
Út a döntőig:
Detva 4:0
Michalovce 4:2
Bajnoki címek/döntős szereplések: 0/3
Legjobb játékosok:
M. Haščák 79 (43+36)
D. Skokan 64 (25+39)

S hogy mi várható a jégen? Az alapszakasz két leggólerősebb gárdájának párharca taktikai csata helyett attraktív támadóhokit hozhat, a szezonbeli egymás elleni mérlegük is teljesen kiegyenlített (2-2 zólyomi és poprádi győzelem). Egyedül a múltbéli playoff-statisztika erősen egyoldalú: hat találkozásukból ötször a zólyomiak örülhettek a továbbjutásnak, ebből négyszer teljesen simán léptek tovább. 

A döntősorozat esetleges hetedik meccsét május 10-én rendezik Zólyomban. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?