A világranglistán 704. klubot fogadják a komáromiak

komáromi röpisek
Komárom |

Szerdán (19.00) hazai pályán az albán SK Tirana ellen kezdi meg szereplését a Challenge Cupban a komáromi férfiröplabda-klub.

A Rieker UJS csapata tavaly abszolválta a klubtörténeti premiert az európai kupaporondon, akkor azonban a Bajnokok Ligájában, majd a CEV-kupában is Nyitrán voltak otthon a komáromiak. Az idei szezonban viszont, a Challenge Cupban már ténylegesen hazai pályán fogadhatják ellenfeleiket. „Ez azért eléggé földob, sokkal jobb így játszani. Persze a klub és a nyitraiak is mindent megtettek tavaly is, hogy otthon érezzük magukat náluk, de azért óriási pluszt jelent a komáromi csarnok. Ha kinézek a lelátóra, csupa ismerőst, barátot, a családot látom, akik mind nekem, nekünk szurkolnak, ami kimondottan jót tesz pszichésen” – nyilatkozta lapunknak Százvai Ádám, a komáromiak játékosa.

A jegyet váltó nézők – a klub hivatalos Facebook-oldalán akár ingyenes belépőkhöz is hozzá lehet jutni – a sorozat első fordulójában az SK Tiranát láthatják szerda este. A komáromi röplabdázók már hétfőn megismerkedtek az ellenféllel, közel másfél órás videót néztek meg az albán bajnokról és kupagyőztesről. „Két meccset talált róluk a statisztikusunk, az összevágott videó alapján azt mondhatom, van bőven esélyünk ellenük. De nem szabad elkiabálni semmit, előbb meg kell nyerni a meccset, ami nem lesz egyszerű, mivel két argentin légiósuk is van – jegyezte meg Százvai.

A tízszeres bajnok Tirana 28 (!) év után lett első Albániában, a Volleybox értékelése alapján 704. az idei klubvilágrangsorban. Összehasonlításul: a honlap a Myjavát tartja a legjobbnak Szlovákiában, melyet a 76. helyen jegyez, a komáromiak a 94. pozíciót foglalják el a listán.

A Duna-partiak az extraligás szezon első két meccsét elveszítették (Prešov 1:3, Myjava 2:3), de így sincs pánikhangulat a piros-fehéreknél. „Nyolc új játékos érkezett, jelentősen megfiatalodott a csapatunk. Az első meccseken érződött a tapasztalat hiánya és az is, hogy még nem vagyunk összeszokva. Két hónap erre nem elég, így még nem tudjuk 100%-osan azt a teljesítményt nyújtani, amire képesek vagyunk. De jó úton haladunk, egyre jobban érezzük egymás szokásait, hogy milyen labdákat szeret a másik – mondta Százvai. – A sérült csapatkapitány, Fero Ogurčák szinte biztosan nem fog játszani, de az is sokat számít, ha civilben ott van a csarnokban. A rutinjával rengeteg hasznos tanáccsal tud ellátni, akár a pályán is, ha épp nem halljuk meg az edzőket.

A Challenge Cup 1. fordulójának visszavágót egy hét múlva játsszák Albániában. A továbbjutóra a 16 között az az Olimpiakosz vár, akivel tavaly a komármomiak a BL-selejtező 2. fordulójában találkoztak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?