A tétnélküliség segíthet a magyar kézilabdázóknak Norvégia ellen

Füzi.Tóvizi

A női kézilabda-Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában a magyar válogatott gyenge játékkal 21:18-ra kikapott Horvátországtól, így nem túl jó lelkiállapotban várhatják a norvégok elleni keddi (20.30) meccset.

A magyarok a Svájc elleni mérkőzéshez hasonlóan rosszul kezdtek, első góljukat csak a 12. percben szerezték, de ekkor már ötöt lőttek a horvátok. Vámos Petráék igyekeztek felzárkózni, de támadásban nem tudtak kellőképpen feljavulni és a 21–29. perc között egy újabb gólcsend következett. Szerencséjükre ekkor a horvát válogatott is rengeteget hibázott és ők sem tudtak betalálni. A félidőben 10:7 volt az állás.

A fiatalokkal teletűzdelt magyar csapat a szünet után sem tudott változtatni, és ugyan voltak jó perceik, de jött egy újabb hosszú gól nélküli időszak is. A legszebb góljaikat pedig a hajrában lőtték, amikor már nem volt esélyük az egyenlítésre sem. Az egész meccsen jellemző görcsösség az utolsó percekre tűnt el, amikor már nem nyomta Győri-Lukács Viktóriáék vállát teher. Talán ez lehet az egyetlen pont, ami bizakodásra adhat okot a norvégok elleni meccs előtt, de Nora Mörkék eddigi játéka azt sejteti, sima győzelmet arat majd az Eb-címvédő.

Csalódottság

„Kapartunk, hajtottunk, és szörnyű érzés, hogy nem tudunk átlendülni saját magunkon. Tízperces gólcsendet nem engedhetünk meg magunknak senki ellen egy Európa-bajnokságon. Az elején így ötgólos különbség alakult ki, és amikor kettőre fel tudtunk volna jönni, mindig valami hiba történt. Olyankor kellene okosabbnak, bátrabbnak, de higgadtabbnak lennünk, mert így nem fog menni. Lelki fölényt adtunk az ellenfélnek, amivel megnehezítettük magunknak az egész mérkőzést” – nyilatkozta a találkozó után Füzi-Tóvizi Petra, aki a svájciak ellen nem került be a meccskeretbe, a horvátok ellen viszont a jobbak közé tartozott, főleg védekezésben.

A mezőny legjobbja az Alba Fehérvár horvát kapusa, Tea Pijevic lett, akit jól ismerhetnek Kácsor Grétáék is, de vasárnap ő tudott előnyt kovácsolni abból, hogy hétről hétre a magyar játékosok ellen lép pályára.

„Nem tudom, miért nem oda lőttünk, ahova kellett volna, szerintem ez most rajtunk múlt – mondta Pijevic kapcsán Kuczora Csenge, aki csapattársához hasonlóan látta a pályán történteket. – Az elején jobban össze kellett volna állnia a támadásunknak, leginkább ott voltak problémáink, az első tíz perc nagyon rossz volt. Futottunk az eredmény után, és nagyon nem jött jól, hogy pluszenergiákat kellett még arra is fordítanunk, hogy visszajöjjünk a meccsbe.”

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a vereség után már az előzetesen kitűzött nyolc közé kerülést sem látta reálisnak. „Matematikai esélyünk még van elérni azt a célt, amit a szövetség kitűzött elénk, de a játék alapján semmi realitása nincs. Amit terveztünk, az hatvan percen keresztül sehogy nem működött. Hiába kaptunk csak 21 gólt, védekezésben is ugyanúgy voltak hibák, mint támadásban. A statisztika is megmutatja, hogy nagyon sok volt a kihagyott helyzet. Megértem, ha valaki bizonytalan, de hogy az egész csapat?” – tette fel a kérdést a szövetségi kapitány.

Tét nélkül

A norvégok ellen már a torna előtt is az esélytelenek nyugalmával készülhettek a magyarok, de az eddigi 120 perc során mutatott játék tovább rontotta az esélyeket, hiszen mindössze a svájciak elleni utolsó 10 percre lehet építeni. Bő egy évvel ezelőtt azonban sokáig jól tartották magukat Márton Grétáék a Norvégia elleni olimpiai negyeddöntőben, a második félidőben még vezettek is, és végül csak négygólos vereség lett a vége.

Golovin is arról beszélt vasárnap, hogy talán a mondhatni tét nélküli találkozó javíthat a fiatal magyar lövők teljesítményén. Kérdés azonban, hogy az Európa-bajnokság első két meccse mennyire vette el Klujber Katrinék önbizalmát. A Norvégia elleni meccs 20.30-kor kezdődik majd, ekkor már ismert lesz a horvát–svájci mérkőzés végeredménye is, de attól függetlenül a középdöntő már biztosan megvan a magyar válogatottnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?