A távozó Alaba rekorder lett a Bayernnél

David Alaba

David Alaba lett a Bayern München klubszíneiben legtöbb Bundesliga-mérkőzést játszó külföldi labdarúgó: az osztrák hátvéd a Lipcsével vívott - és idegenben 1-0-ra megnyert - szombati bajnoki találkozón 274. alkalommal szerepelt a bajorok címvédő együttesében.

A legutóbb a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodó Bayern honlapjának statisztikája szerint Alaba a francia Franck Ribéryt hagyta maga mögött, aki 273 mérkőzést játszott a német alakulatban.

A 28 éves osztrák válogatott futballista menedzsere a Kicker című német szaklapnak egy hete azt mondta, a védő a szezon végén távozik Münchenből, és négy klub közül választhatja ki, hogy a nyártól melyiknél akarja folytatni pályafutását. Sajtóinformációk szerint a Real Madrid, az FC Barcelona, a Paris Saint-Germain és a londoni Chelsea vetélkedik érte.

Alaba, akinek a mostani idény végén lejár a szerződése a Bayernnél, 2008 óta többek között kilenc bajnoki címet, hat kupagyőzelmet és két Bajnokok Ligája-diadalt ünnepelhetett a bajorokkal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?