A második félidőben úszott el a dunaszerdahelyi kézis bravúr

Némethová0516

A HC DAC a szlovák női kézilabda bajnoki rájátszás döntőjében 23:20-as vereséget szenvedett Nagymihályban, a bajnoki címvédő Iuventa vendégeként.

A dunaszerdahelyiek szezonja a remek európai kupaszereplés mellett a betegségekről és a sérülésekről szólt eddig. A bajnoki döntőre többen is felépültek, de így is szűkebb kerettel vágtak neki a vasárnapi mérkőzésnek ellenfelüknél. Az első percekben azonban nem látszott, hogy egy-két meghatározó játékosát továbbra is nélkülöznie kell Debre Viktornak, felváltva estek a gólok mindkét oldalon, a csallóköziek tartották a lépést riválisukkal. 4:4 után három góllal elhúztak a hazaiak, de Bízik Rékáék ledolgozták hátrányukat és bő öt perccel az első félidő vége előtt újra döntetlent mutatott az eredményjelző. A hajrára a támadójáték mellett védekezésben is összeállt a vendégek fala és 10:13-ra megfordították az eredményt. A háromgólos előnyhöz kellett az is, hogy a nagymihályiak sorra hibázzák el büntetőiket, amihez Oguntoye Viktória és Magera Noémi bravúrjaira volt szükség.

A szünet után támadásban elbizonytalanodtak Élő Beatrixék, a Iuventa pedig megérezve a lehetőséget, alig nyolc perc alatt egyenlített, majd a vezetést is átvette, 15:14. Innentől fogva már nem találták a játék ritmusát Sári Barbaráék és két rontott hetes mellett védekezésben is egyre több hibát vétettek. A 42. és az 52. perc között gólt sem sikerült szerezniük a dunaszerdahelyieknek, ami megpecsételte sorsukat. A hazai csapat négy perccel a vége előtt már hat góllal is vezetett. Innen még sikerült közelebb zárkózniuk a vendégeknek, de csak a szépítésre volt erejük, a döntő első mérkőzése 23:20-as nagymihályi győzelemmel zárult.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, ami be is igazolódott. Szerettük volna, hogy minél több test a test elleni párharcra kerüljön sor, amelyet a 15. percig tudtunk is tartani. Ez után ez alábbhagyott, sok technikai hibát vétettünk, rossz megoldásokat választottunk támadásban és kihagytunk három hetest, ami eldöntötte az első félidőt. Az öltözőben megbeszéltük, hogy rendet kell tennünk a fejekben és feljavul a játékunk. Örülök, hogy ezt sikerült megvalósítanunk” – értékelt a finálét követően a Iuventa edzője, Ján Beňadik.

„Koncentráltan és fegyelmezetten kezdtük a mérkőzést. Az első félidőben annak ellenére, hogy sokáig mi mentünk az eredmény után, nem engedtük, hogy meglépjen az ellenfél. A védekezésünk egész jól működött, a kapunkban is stabilan kezdtünk, és egy remek hajrát produkálva mi fordultunk előnnyel. A második játékrészben az öltözőben maradtunk. Akartunk, de semmi nem jött össze. Sorra kimaradtak a helyzeteink, és több hétméterest is vétettünk. Védekezésben sem koncentráltunk eléggé. Húsz perc alatt három gólt lőttünk, ez azért elég kevés, valljuk be. Támadásban nem volt, aki vállalkozzon, és a kialakított helyzeteinket sem tudtuk értékesíteni. Az ellenfél rendre kihasználta azt, amit hibáinkkal felkínáltunk neki. A mérkőzés véghajrájában megindult a gólgyártás, de ez már csak arra volt elegendő, hogy a nagy különbséget megakadályozzuk. Ezen a meccsen nem az ellenfél volt erősebb, hanem a mérkőzés második felében mi voltunk sajnos gyengébbek. Készülünk a hazai találkozóra, és igyekszünk legjobb arcunkat mutatni szerdán” – mondta a klub Facebook-oldalának a vendégek mestere, Debre Viktor.

Az egyik fél második győzelméig tartó döntő második mérkőzését szerdán 18 órától rendezik Dunaszerdahelyen, az esetleges harmadik találkozóra pedig szombaton kerülne sor Nagymihályban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?