A komáromi KFC felkészülten várja a ligarajtot

KFC
Komárom |

A komáromi lila-fehér focisták ötödik II. ligás évadjukban a tizenhat fős mezőny 3. helyén teleltek. A csapat másfél hónapos felkészülésére a vírusjárvány rányomta bélyegét, mind a csapatban, mind a kiszemelt ellenfelek együtteseiben előfordultak fertőzött játékosok.

Baráth György elnök elmondása szerint a klubvezetés az őszi idény befejezése óta arra törekedett, hogy együtt tartsa a sikeres játékoskeretet. Ez sikerült, hiszen csak hárman, Domonkos Kristóf (Rózsahegy), Györgyi Artúr (Budafok) és Samuel Orság (egyelőre klub nélkül), távoztak. Hárman érkeztek is, az ukrán Vaszil Vaskeba a Győri ETO-ból, a komáromi Mészáros András visszatért a romániai Csíkszeredából, és a fiatal Martin Jurina Rózsahegyről.

Domonkos Kristóf meghatározó játékosa és csapatkapitánya volt a KFC-nek, így érthető, hogy teljesítményére a szlovákiai élvonalban is felfigyeltek és távozott. A csapatkapitányi szerepkört a nagy tapasztalatokkal rendelkező 40-szeres szlovák válogatott Saláta Kornél vette át, aki teljesen felépült sérüléséből, és nemcsak a KFC védelmének lesz erőssége, hanem a Duna-parti csapat szellemi vezére is. Ígérete szerint arra fog törekedni, hogy a csapat minden meccsen a teljesítőképességének megfelelő szinten játsszon. Jó eredményt vár a tapasztalt Miloslav Bréda kapus is, aki elégedett a csapat felkészülésével. Szerinte is fékezte azt a járvány, ennek ellenére minden csapattársa becsületesen dolgozott. A védelem többi tagja, Szőcs László, Patrik Šurnovský, Martin Šimko és Dávid Špak biztosíték lehet a KFC hátsó alakzatának hatékony működésére.

A középpályán Domonkos nélkül is tehetséges játékosokra számíthat a vezetőedző. Németh Tamás, Szetei Filip, Jozef Pastorek, Varga Péter és Šimon Šmehýl a II. labdarúgóligában már befutott játékosoknak számítanak.

Érdekes

A komáromiak kerete:

Kapusok: Bréda, Chmiel, Cicho

Hátvédek: Saláta, Szőcs L., Šurnovský, Šimko, Adaylo, Špak, Rumanský, Juhász R.

Középpályások: Szetei, Németh T., Varga P., Šmehýl, Petráš, Matics, Pastorek, Horodník, Vaskeba

Támadók: Druga, Mészáros A., Ganbajar, Bayemi, Tóth G., Abrahám, Jurina

Vezetőedző: Radványi Miklós.

Érkezett: Vaskeba (Győr), Mészáros A. (Csíkszereda), Jurina (Ružomberok)

Távozott: Domonkos (Ružomberok), Györgyi (Budafok), Orság (klub nélkül)

A csatársorból sajnos két gólerős játékos hosszabb ideig nem szerepelhet a mérkőzéseken – Tóth Gáborra valószínűleg műtét vár, és az I. ligát is megjárt Patrik Abrahám sérülése is tartósnak mutatkozik. A támadósort erősíti a két évad után a KFC-be visszatért Mészáros András. A többiek az előző szezonból jól ismert nevek: Boris Druga, Ganbold Ganbajar, Emanuel Bayemi.

A KFC csapatvezetője, Cséplő Gyula az említett nehézségek ellenére intenzívnek nevezte a felkészülést és elismerően nyilatkozott a játékosok fegyelmezett és áldozatkész hozzáállásáról. „A fiúk nagyon motiváltan várják a ligarajtot, s elmondhatom, hogy a jó csapatszellem minden felkészülési tevékenységben érzékelhető volt” – vélekedett a csapatvezető.

A komáromiak elmúlt heteit Radványi Miklós vezetőedző is pozitívan foglalta össze. „Felkészülésünk a tavaszi idényre a vírusjárvány miatt bonyodalmas s időnként akadozó volt, de szerintem tartalmas és hatékony. Mondhatom, hogy a foci meghatározó elemeiben fejlődtünk. A fiúk fizikai állapota megfelel a II. liga ismert szintjének, csiszolódtunk a labdakezelésben, a meccseken választott taktikai rendszer betartásában és nem utolsósorban a nagyon fontos mentális stabilitásban is. A kidolgozott gólhelyzetek értékesítésében feltétlenül javulnunk kell, mert a focit gólokra játsszák, s hiába a szép játék, ha 5-6 helyzetből csak az ötödét, azaz egyet értékesítünk. A felkészülési mérkőzések tanulságosak voltak, felfedték hiányosságainkat, hibáinkat, amelyeket ki kell javítanunk. Nincs olyan teljesítmény, amelyen nem lehetne javítani. Hét felkészülési meccset játszottunk (két tervezett nem valósulhatott meg, de másokkal azokat is pótoltuk), voltak bennük élvonalbeli csapatok, második és harmadik ligásak is. Összefoglalva a tapasztaltakat, van min javítanunk, de nagyon szeretnénk minimálisan megőrizni a 3. helyet a tabellán. Történelmi öröm lenne számunkra, ha jobb helyezést érnénk el a 2021/22-es évad végén” – nyilatkozta a vezetőedző a szombati, bártfaiak elleni hazai rajt előtt.

Érdekes

Felkészülési meccsek:

Sereď–KFC 1:1 (Ganbold)

Szolnok–KFC 1:0

Šaľa–KFC 1:6 (Szőcs 2, Pastorek 2, Bayemi, Hundák)

Pohronie–KFC 0:0

Galanta–KFC 1:1 (Bayemi)

KFC–Imeľ 5:0 (Pastorek 2, Bayermi 2, Németh)

Gyirmót FC Győr–KFC 0:1

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?