A fő cél: megőrizni az érsekújvári férfikézilabdát

Érsekújvár |

<p>A nyáron egy ideig kérdéses volt, tudja-e vállalni az extraligás szereplést a szebb napokat megélt érsekújvári férfi-kézilabdaklub, a szezonkezdetre azonban az új vezetésnek sikerült konszolidálnia a Štart helyzetét.&nbsp;</p>

„Jelenleg nincs nagyobb gond, készen állunk a bajnoki rajtra – tájékoztatta lapunkat Róbert Rudinský klubelnök. – A céljainkat a lehetőségeinkhez mérten fogalmaztuk meg, így az alapvető feladat, hogy megmentsük az érsekújvári kézilabdát. Ez abban is megnyilvánul, hogy a felnőttcsapatban saját nevelésű játékosoknak adunk teret, fiataloknak és idősebb kézilabdázóknak egyaránt.” Rudinský szerint az extraligában elsősorban a modraiakkal, a baziniakkal és a turócszentmártoniakkal veheti fel a versenyt a Štart – azokkal a csapatokkal, amelyek a papírforma alapján nem fognak tudni beleszólni az élmezőny küzdelmeibe. „Ha pedig sikerülne bekerülnünk az első hatba, akkor tökéletesen elégedettek lennénk” – tette hozzá a klubelnök. Az extraliga mezőnye ugyanis 18 forduló után (amely alatt mindenki találkozik mindenkivel hazai pályán és idegenben is) kettéválik, és a 7–10. helyezettek már csak a kiesést jelentő utolsó hely elkerüléséért küzdhetnek a rájátszásban, szintén oda-vissza alapon. „Szeretnénk az extraliga meglepetéscsapata lenni, mert még ha a tavalyihoz képest meg is gyengült a keretünk, küzdeni akarással és harciassággal ezt kompenzálhatjuk – mondta az Új Szónak Peter Sporni vezetőedző, aki öt év elteltével ült le újra az érsekújváriak kispadjára. – Szapu Viktor, Tomáš Straňovský és Tomáš Šuba tapasztalatával sokat segíthet a fiataloknak. Sajnos a korábbi évekkel ellentétben, amikor mindig több beállósa volt a Štartnak, most még az ifiben sincs megfelelő játékosunk a posztra, de a stupavai Rudolf Draškovič hajlandó segíteni, és szükség esetén Vadkerti László is beugorhat centerbe.” A csapat négy felkészülési mérkőzést játszott (kettőt a nagytapolcsányiak, egyet-egyet a győriek és a vágsellyeiek ellen), s az utóbbi két találkozón a kezdőcsapat játéka már az edző elképzelései szerint alakult. „Lassan kezd megmutatkozni a következetes munka eredménye. 2-3 mérkőzés még jó lett volna, de mivel a játékosaink szinte kivétel nélkül dolgoznak délelőttönként, alkalmazkodnunk kellett a helyzethez” – tette hozzá a magyarul kitűnően beszélő Sporni.Az érsekújváriak az extraliga holnapi nyitányán (18.00) az újonc turócszentmártoniakat fogadják.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?